Mamić najavio utakmicu s Osijekom kao najvažniju u sezoni, kaže da je to Bayern puta 3

Dinamo i Rijeka u nedjelju igraju 20. kolo, a obje momčadi imaju po 39 bodova

FOTO: PIXSELL

Dinamo i Osijek u nedjelju u 15 sati igraju utakimicu 20. kola HNL-a, a koliko je Zagrepčanima važna ova utakmica najbolje govore riječi trenera Zorana Mamića.

“Osijek je naš Bayern puta 3. Jedna od najvažnijih utakmica u sezoni, nakon Lige prvaka se moramo prebaciti na Osijek što je jako važno suradnicima i meni, a vjerujemo da ćemo važnost susreta prenijeti i na momčad. Osijek ima određenu kvalitetu, protiv nas ih krasi i fanatična borbenost što je i normalno, a i prednost “neterena” koji loše izgleda.

U takvim uvjetima je nama teško igrati našu igru i tražit ću od svoje momčadi puno agresije, želje i trke. To je put kojim trebamo ići da bi tek onda kvaliteta došla do izražaja. Sigurno nije jednostavno, ali vjerujem da će momčad sutra utakmicu završiti kako mi želimo”, rekao je Mamić.

Bez Soudanija

Trener Dinama za ovu utakmicu ne može računati na Soudanija (kartoni) kao niti na ozlijeđene Musu i Schildenfelda, pa je najavio promjene u sastavu.

Soudani

“Imamo drugačije taktičke zamisli u odnosu na utakmicu protiv Bayerna”, poručio je Mamić, pa je prokomenruitao činjenicu da je prvoj momčadi priključio Šempera, Brekala i Mora.

“To su sigurno najdarovitiji klinci, ali ima ih u toj momčadi jako puno. Borovec, Sosa, Soldo, Lovren, Kalaica… Nekoga ću zaboraviti, ali nema smisla nabrajati 20 imena. Stvarno su sjajni svi i mjesto im je s nama. Naravno, ovisi o puno toga koga ćemo voditi na pripreme, ali oni su zaslužili biti s nama i sigurno će se sve više priključivati. To je put kojim smo rekli da želimo ići”, dodoa je Dinamov trener pa se osvrnuo na moguće odlaske iz kluba.

Odlasci iz kluba

“Ima jako puno upita, ali svi su usmeni. Istina, ima puno izravno od klubova, ali na papiru nemamo ništa. Eduardo? Nećemo nagađati, ali općenita ideja je da nema prodaje. To je naša želja”, završio je Mamić. Uoči 20. kola Dinamo i Rijeka su bodovno izjednačeni. Obje momčadi imaju po 39 bodova. Kako će tablica izgledati nakon ovog kola znat će se u nedjelju iza 17 sati kada Rijeka na Rujevici dočekuje Slaven Belupo.