Mamić nije otkrio kako je motivirao igrače prije Arsenala, ali je i sam sebe iznenadio koliko je bio nadahnut

U prvom kolu Lige prvaka Dinamo je na svojem terenu pobijedio Arsenal

FOTO: PIXSELL

Zagrebački Dinamo pobijedio je na svojem terenu favorizirani Arsenal u prvom kolu Lige prvaka, a nakon tog susreta svoja je razmišljanja na konferenciji za medije iznio trener Modrih Zoran Mamić. Očekivano, nije skrivao sreću nakon jako velikog trijumfa.

“Teško je nakon ovakve pobjede odmah sabrati dojmove. Sretan sam i ponosan i hvala momčadi koja je sto posto napravila sve što smo se dogovorili, hvala publici koja nas je bodrila kada je Arsenal vršio pritisak. Isto tako i hvala svima koji su nam pomogli u pripremi utakmice. Ponosan sam i sretan. Što reći?”, prenosi Mamićevu izjavu službena klupska stranica.

Najbolja Dinamova utakmica

Mamić smatra da je ovo najbolja taktička utakmica Modrih. “Vjerojatno je; s obzirom na snagu protivnika koji je nakon Reala vjerojatno najbolja momčad koja je gostovala tu. Kažem, napravili su sve što smo se dogovorili i onda ovako izgledamo. Drago mi je što su igrači vjerovali da mogu, shvatili su koliko su dobri i koliko su moćni, a uz podršku i navijanje te sjajnu atmosferu spremni smo za ovakve stvari kao danas”, izjavuo je trener Modrih.

Liga prvaka: Dinamo – Arsenal

Strateg zagrebačke momčadi želi ostati čvrsto na zemlji nakon ove velike pobjede. Pogtovo jer ga u subotu u Hrvatskoj nogometnoj ligi očekuje utakmica s velikim rivalom Hajdukom. “Naravno, ne treba raditi euforiju jer smo svjesni snage naše grupe i protivnika. Prolazak skupine? Prerano je o tome pričati; još je ostalo pet utakmica. Idemo utakmicu po utakmicu, a sada se već spremamo za subotu i Hajduk. Ipak, ne želimo padati kako će ići natjecanje kao što ste znalo događati prije. Čudili ste se kada sam rekao da je ovo po potencijalu najbolja momčad u zadnjih deset godina, a danas su pokazali da je to i istina”, kazao je.

Taktika za Arsenal

Mamić je zatim prokomentirao kako je tektički nadmudrio kolegu na klupi Arsenala, Arsenea Wengera. “Nismo im dozvolili da razviju igru kako oni to žele, u sredini smo bili sjajni i puno smo trčali te ih namjerno puštali preko bokova jer smo znali da ne igraju na centaršuteve. To je već viđena taktika momčadi koje su dobivale Arsenal jer oni 80% svojih dodavanja igraju kroz sredinu. Arsenal ima četiri svjetska igrača i ostali su također top za nas, ali u Arsenalu su “pomoćni igrači” i koncentrirali smo se da zatvorimo upravo te ključne pojedince. Kažem, jako sam zadovoljan kako smo danas izgledali”, ponosan je Mamić.

Trener Dinama nije htio otkriti kako je motivirao svoje nogometaše. “Neka to ipak ostane u svlačionici, ali moram priznati da sam bio vrlo nadahnut i iznenadio sam samoga sebe”, rekao je i za kraj najavio utakmicu u sljedećem kolu HNL-a protiv Hajduka. “Mislim da im je ovo bila najbolja moguća priprema i da smo puni samopouzdanja. Dobili smo Arsenal u Zagrebu na otvaranju Lige prvaka. Znamo što nas čeka u Splitu, a to je pun stadion i motivirani protivnik, ali vjerujemo u sebe i svoju snagu”, završio je.