Iz Dinama kažu da se nadaju da će izbjeći poraz protiv Arsenala, do utorka ujutro prodano 14.000 ulaznica

Dinamo u srijedu igra s Arsenalom u Ligi prvaka

FOTO: PIXSELL

Zagrebački Dinamo u srijedu navečer očekuje dvoboj s londonskim Arsenalom u Zagrebu u Ligi prvaka. Uoči tog ispita, u kojemu je Arsenal izraziti favorit, svoja razmišljanja su iznijeli trener modrih Zoran Mamić i nogometaši Marko Rog i Domagoj Antolić.

“Čeka nas otvorenje Lige prvaka, najljepša moguća nagrada momčadi i meni kao treneru za uloženi trud. S veseljem čekamo utakmicu, očekujemo dobru atmosferu i igru. Svjesni smo moći i snage Arsenala, ali isto tako sportski vjerujemo da s fanatičnom borbom, trkom i taktičkom disciplinom možemo napraviti pomutnju”, prenosi službena Dinamova stranica Mamićevu izjavu.

Svi znaju tko je Arsenal

Slično razmišljaju i nogometaši: “S nestrpljenjem čekamo utakmicu, a sretni smo i ponosni što smo dio Lige prvaka. Čeka nas momčad je 15 godina u vrhu europskog nogometa, ali to ne znači da ćemo se predati. Trudit ćemo se, boriti i nadamo se pozitivnom rezultatu”, izjavio je Antolić, a Rog se nadovezao: “Čeka nas jako kvalitetna ekipa, svi znamo tko je Arsenal, ali puni smo samopouzdanja. Trema? Možda malo, ali to je pozitivna trema koja će nestati čim počne utakmica.”

Mamić je otkrio kako namjerava igrati protiv tima iz Londona: “Objektivno je za očekivati da će Arsenal, kao kvalitetnija momčad, dominirati i da ćemo biti pod pritiskom, ali naša ideja nije braniti se. Želimo ugroziti Arsenal i to ćemo pokazati na terenu. Cijelu sezonu igramo jedan stil igre i onda za jednu utakmicu mijenjati to nije dobro; barem se u prošlosti nije pokazalo uspješno. Tako je naša želja isto igrati i sutra.”

Sanchez nije glavna prijetnja

Zatim je prokomentirao kako ne smatra izvrsnog Čileanca Alexisa Sancheza najopasnijim u momčadi Arsenala: “On je fantastičan igrač, ali po meni su Cazorla i Ozil ti koji su najvažniji; mozak ekipe od kojih sve počinje. Naravno, sve su to vrhunski igrači, “sijeva” sa svih strana i moramo puno, puno trčati te biti taktički disciplinirani”.

U utakmici protiv Arsenala nema pritiska za Modre. Naravno da je manji pritisak kada nemaš puno za izgubiti. Ipak, nismo izgubili jako, jako dugo i uvijek se ima “nešto” za izgubiti, ali činjenica što nemamo pritisak da moramo dobiti je olakšavajuća stvar. Ipak, kada krene ovakva utakmica za koju se živi onda nema pritiska ni ništa. Očekujem popunjen stadion, dobru i pozitivnu atmosferu kakvu momčad zaslužuje. Publika je u zadnje vrijeme pokazala da stoji iza momčadi, a posebno je to važno kada momčadi ne ide”, završio je Mamić.

Do utorka ujutro prodano je 14.000 ulaznica za utakmicu.