Mamić pojasnio na koji su način suci donijeli odluku o nastavku utakmice

Po velikoj magli Dinamo je golčinom Pjace stigao do pobjede nad Osijekom

FOTO: PIXSELL

Dinamo je u gotovo nemogućim uvjetima za odigravanje nogometnih utakmice uspio doći do pobjede u Osijeku. Trener Dinama Zoran Mamić čestitao je igračima te se kratko osvrnuo na događanja na terenu.

“Čestitam momčadi na vrijednoj pobjedi i nova tri boda. U prvom dijelu smo pokušali s viškom veznih igrača napraviti prevagu. Znali smo da su čvrsti, pokazali su to već ove sezone i protiv nas im je dobro išlo, ali na našu sreću Pjaca je u solo akciji zabio prekrasan gol i donio nam pobjedu”, rekao je Mamić pa je prokomentuirao uvjete.

Odluka suca

“Mi smo izašli na teren u drugom dijelu i vratili se u svlačionice kada su nam rekli da je magla. Potom su suci izašli na teren, s centra su vidjeli oba gola i odlučili da se utakmica nastavlja”, kazao je trener Dinama. Svoj možda i ponajbolji gol u karijeri, ujedno i pobjednički, prokomentirao je Pjaca.

“Sretan sam zbog pobjede jer smo znali i prije utakmice koliko su nam ovdje važni bodove da ostanemo na prvom mjestu. Nikada u Osijeku nije lako, a danas je bilo još teže zbog stvarno loših vremenskih uvjeta, no mislim da je naša pobjeda zaslužena. Naravno da sam sretan što nam je moj pogodak donio tri boda. Najljepši u karijeri? Mislim da nije, ali sigurno je jedan od ljepših”, izjavio je Pjaca. I kapetan Dinama imao je mišljenje o uvjetima u kojima se odigrala utakmica.

Antolić o Pjacinom golu

“Teška utakmica kao i uvijek u Osijeku. Domaćini su uvijek motivirani protiv nas, težak je teren, a danas je bilo i jako hladno te još i ta magla; uglavnom, nije bilo lako igrati i zato je ova pobjeda još važnija. Znali smo da neće biti lako odnijeti bodove iz Gradskog vrta i da ćemo se morati “potući” za pobjedu, a na kraju je solo prodor Pjace odlučio i donio nam ovu jako važnu pobjedu, poručio je Domagoj Antolić.

Dinamo vodi s 42 boda, Rijeka je druga s 39 i utakmicom manje, Hajduk je treći s 36 bodova, a Osijek je ostao pretposljednji s 18 bodova.