Mamić objasnio kako bi kretanje u juriš nakon 4:0 bilo samoubojstvo

'Kažnjeni smo za naše greške iako je možda bio faul kod prvog gola'

29.09.2015., Allianz Arena, Muenchen, Njemacka - UEFA Liga prvaka, skupina F, 2. kolo, Bayern - Dinamo Zagreb. Trener Dinama Zoran Mamic. 
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Trener Dinama Zoran Mamić prokomentirao je za klupsku stranicu utakmicu protiv Bayerna i prvi poraz Dinama u skupini Lige prvaka.

“Čestitke Bayernu na zasluženoj pobjedi. Pokazali su što sve mogu i znaju, bili su na visokom nivou i u svim elementima bili bolji od nas. Razlika u kvaliteti je velika, iskoristili su svaku našu pogrešku i ovdje se niti bolje ekipe od Dinama ne mogu nadati bodovima. Veliko hvala svim navijačima koji su danas bili ovdje s nama, bodrili nas svih 90 minuta i pokazali kako se voli svoj klub”, rekao je nakon utakmice trener Modrih pa nastavio.

Kažnjeni za pogreške

“Kažnjeni smo za naše greške iako je možda bio faul kod prvog gola. Stvorili su dosta šansi koje nisu zabili, a zabili su iz nekih iz kojih možda nisu trebali. Malo faulova? Igraju jako brzo, jedan-dva, i teško je biti blizu i agresivniji te raditi prekršaje”, nastavio je trener pa zaključio sa savjetima koje je dao igračima na poluvremenu.

Bayern – Dinamo

“Rekao sam im da se smire bez obzira na visok rezultat, da skupe snage i koncentracije za bolje drugo poluvrijeme što smo u dijelovima i uspjeli. Krenuti u neki juriš nakon 4:0 bi bilo ravno samoubojstvu”, rekao je Mamić za klupsku stranicu. Također da je izjavu i za HRT gdje je još jednom čestitao Bayernu.

“Svi smo impresionirani Bayernom, fascinantna je jednostavnost i brzina u njihovoj igri”, rekao je trener DInama te je dodao da igrači nisu ispunili plan.

O sljedećem protivniku

“Posebno u prvom poluvremenu nisu igrali onako kako smo zamislili. Stoperi su ostajali daleko iza leđa bekova, ostavljali su veliki prostor Costi i Komanu, a oni su to dobro koristili, ali što je tu je”, rekao je pa se osvrnuo na sljedećeg protivnika, grčki Olympiakos, koji je slavio protiv Arsenala u londonu.

“Iznenađenje je to za mene, bez obzira na kvalitetu Grka iznenađen sam. Naš cilj je da nekog okrznemo, okrznuli smo Arsenal, a vjerujemo da ćemo još nekoga, zaključio je Mamić.