Manchester City osvojio je Liga kup, a ove 3 stvari obilježile su tu utakmicu

Vratar Građana Caballero obranio je tri jedanaesterca

Manchester City's Brazilian midfielder Fernandinho (L) celebrates with Manchester City's Argentinian striker Sergio Aguero after scoring the opening goal of the English League Cup final football match between Liverpool and Manchester City at Wembley Stadium in London on February 28, 2016. / AFP / GLYN KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
FOTO: AFP

Nogometaši Manchester Cityja osvojili su engleski Liga kup pobjedivši nakon jedanaesteraca Liverpool. Regularni dio susreta završen je 1-1, a pobjednik je odlučen nakon raspucavanja u kojem je briljirao golman Građana Willy Caballero. Za Manchester City je to četvrti naslov pobjednika Liga kupa u pet finala, dok je Liverpool doživio četvrti poraz uz rekordnih osam naslova.

Unatoč prilikama s obje strane, prvo poluvrijeme je završilo bez pogodaka. Bliže pogotku bio je City, koji je najopasnije zaprijetio polovicom prvog dijela preko Aguera, no njegov šut obranio je vratar Liverpoola Mignolet.

1. Dva gola u 120 minuta

Pritisak Manchester Cityja isplatio se nakon četiri minute drugog poluvremena kada je Ferdinandinho pogodio za 1-0. Kod tog pogotka loše je reagirao Mignolet na golu Liverpoola. No, momčad Jurgena Kloppa nije se predala i pritiskala do samog kraja susreta, a njen se pritisak isplatio kada je Philippe Coutinho poentirao za 1-1.

Do kraja utakmice više nije bilo golova, pa su se igrali produžeci. U njima također nije bilo pogodaka tako da se pobjedik odlučivao jedanaestercima.

2. Tri obrane Caballera

U njima su mnogo raspoloženiji bili igrači Manchester Cityja. U raspucavanju se iskazao golman Građana Willy Cabalero koji je obranio tri udarca s bijele točke, a pobjednički jedanaesterac za Manchester City realizirao je Yaya Toure.

3. Brat protiv brata

Utakmicu na Wembleyu obilježio je i jedan poseban detalj. Prvi put u povijesti ovog natjecanja u finalu su nastupila braća i to u suprotnim redovima. Za City je igrao Yaya Toure (32), a za Liverpool njegov dvije godine stariji brat Kolo Toure. Yaya je odigrao cijeli susret, dok je Kolo ušao u igru u 25. minuti umjesto ozlijeđenog Mamadoua Sakha.