Manchester City potvrdio da Džeko odlazi u Romu (ali na posudbu)

Na kraju sezone talijanski klub može u potpunosti otkupiti njegov ugovor

FOTO: AFP

Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko bit će član talijanskog prvoligaša Rome u sljedećoj sezoni. Džeko prvo dolazi na posudbu u trajanju od jedne sezone, za što je Roma platila četiri milijuna eura, a na kraju sezone može u potpunosti otkupiti njegov ugovor za 11 milijuna.

“Došao sam u Romu osvajati naslove. Nadam se da će ih biti puno, ali i znam da me očekuje težak rad i dokazivanje u kvalitetnoj ligi kao što je talijanska”, kazao je Džeko, nakon što je u Rimu prošao medicinski pregled.

Džeko je za City odigrao 130 utakmica i postigao ravno 50 golova. U karijeri je igrao za Željezničar, češke Teplice i Wolfsburg, dok je za Bih u 72 nastupa postigao 42 pogotka.

Plodsjetimo, već smo javili da je Džeko poprilično euforično dočekan nakon dolaska u Rim. Ispred aerodroma dočekalo ga je oko tri tisuće navijača, a odmah nakon slijetanja pozirao je za fotografije i držao Romin šal u rukama.

Roma bi Cityju za Džeku trebala platiti oko 18 milijuna eura, a vrijednost transfera može i rasti ovisno o bonusima. Spomenimo i da je Džeko stigao na rimski aerodrom Fiumicino, a policija je promijenila terminal na koji slijeće zbog sigurnosnih rizika.

https://www.youtube.com/watch?v=P6XCxnJ2UiU