Mancini i dalje uvjeren da će u novoj sezoni Perišić biti njegov igrač

Navodno se i Interov predsjednik uključio u realizaciju transfera

Wolfsburg's Croatian midfielder Ivan Perisic  (L) and Wolfsburg's French defender Josuha Guilavogui  vie for the ball during the German Cup DFB Pokal final football match between BVB Borussia Dortmund and VfL Wolfsburg at the Olympic Stadium in Berlin on May 30, 2015.  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
FOTO: AFP

Ivan Perišić (26) sve je bliže prelasku u redove Intera nakon što je milanski klub prodao Xherdana Shaqirija Stoke Cityju i namaknuo sredstva za kupnju krilnog igrača hrvatske nogometne reprezentacije i Bundesligaša Wolfsburga. Osim toga, Interov trener Roberto Mancini ne prestaje inzistirati na njegovu dovođenju.

Iz Italije tako stižu informacije da Mancini želi Perišića pod svaku cijenu i da je zatražio predsjednika kluba Ericka Thohira da osobno kontaktira Wolfsburg s namjerom njegova dovođenja. Iniciran je taj potez možda i izjavom sportskog direktora njemačkih viceprvaka Klausa Allofsa koji je izjavio da si Inter Perišića ne može priuštiti.

Nema posudbe

Klubovi se u pregovorima razmimoilaze u sljedećem: Inter želi Perišića dovesti na posudbu i platiti to Wolfsburgu pet milijuna eura, a potom sljedeće godine i otkupiti njegov ugovor za dodatnih dvanaest milijuna. U Perišićevom aktualnom klubu posudbu ne gledaju kao opciju. Ako će Hrvat ići u Inter onda će se to dogoditi za 17 milijuna isplaćenih eura i dodatna tri milijuna kroz bonuse.

Mancini vjeruje da si to klub može priuštiti i da je Perišić tih novaca vrijedan. Talijanski mediji tako prenose i njegovu izjavu prema kojoj je uvjeren da će uspjeti u naumu njegova dovođenja.

“Perišić? Siguran sam u mnogo toga”, odgovorio je talijanski nogometni stručnjak na upit o jačanju momčadi hrvatskim reprezentativcem.