Mandžukić je napraćeniji hrvatski sportaš na Twitteru, a evo kako stoje ostali

Listu od 20 sportaša objavila je marketinška agencija Sporto

FOTO: AFP

Mario Mandžukić je među najpraćenijim sportašima na Twitteru u regiji. Listu od 20 sportaša, koju je objavila marketinška agencija Sporto, predvodi prvi tenisač svijeta Novak Đoković s 4,702.524 sljedbenika na ovoj društvenoj mreži, slijedi bh. nogometaš Edin Džeko (1,389.176), a Mandžukić je na visokom trećem mjestu, sa 708.734 pratitelja na Twitteru.

Bez obzira na tešku sezonu s Juventusom, gdje je ovog ljeta prešao iz madriskog Atletica te “sušu” u hrvatskom dresu, napadač Vatrenih ima vjernu vojsku pratitelja.

Čiliću važnija ATP ljestvica

U Top 20 petero je hrvatskih sportaša. Na sedmom mjestu je Dejan Lovren. Hrvatski reprezentativac i branič Liverpoola zadržao je tu poziciju, a društvene mreže omiljeni su mu način komunikacije s fanovima. Jedan od najduhovitijih tviteraša je hrvatski tenisač Ivo Karlović, koji je na 16. poziciji. Da se mjeri humor, dr. Ivo bio bi zasigurno i bolje plasiran.

Mjesto niže je bivši reprezentativac Eduardo da Silva, kojeg hrvatski navijači obožavaju, bez obzira što igra u dalekom Šahtaru i više nije član Vatrenih. Top 20 zatvara Marin Čilić. Najboljem hrvatskom tenisaču ipak je važnija ATP ljestvica, a tamo će kraj godine dočekati na 13. mjestu.