Niko Kovač smatra da će Mandžukić biti dobra zamjena za Carlosa Teveza

"Mandžukić je prvi napadač i prvi branič momčadi", kaže izbornik reprezentacije

25.05.2014., Bad Tatzmannsdorf, Austrija - Popodnevni trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu. Mario Mandzukic, izbornik Niko Kovac. 
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač prokomentirao je transfer Marija Mandžukića iz redova madridskog Atletica u torinski Juventus. Povod razgovora kojeg je objavio Tuttosport četverogodišnji je ugovor kojeg je s finalistima Lige prvaka i već godinama rezultatski najuspješnijom talijanskom momčadi Mandžukić potpisao u ponedjeljak.

“Ako je Juventus donio tu odluku, onda to znači da Mandžukića smatraju najboljim rješenjem za zamjenu Carlosa Teveza koji je na odlasku. Govorimo o dvojici sjajnih, premda različitih napadača. Mario je sjajan napadač, prvi je kada momčad napada i prvi je branič momčadi kada se brani. Borac je i sjajan u završnici u kaznenom prostoru”, smatra Kovač.

U Barceloni bi bio još bolji

Na upit da prokomentira zašto je u Bayernu bio učinkovitiji u odnosu na sezonu u Atleticu, izbornik Hrvatske je rekao:

“U odnosu na Atletico, Bayern je ofenzivnija momčad. To je pitanje stila igra, a Mariju je, kao i svakom napadaču, lakše igrati kada je momčad napadački orijentirana. Igrajući za Barcelonu ili madridski Real zabio bi još više golova, a i ovako je postigao 20 pogodaka u prošloj sezoni.”

Kovač se nije želio miješati u posao Juventusova trenera Massimiliana Allegrija, ali je zaključio da će Mandžukić i Alvaro Morata činiti učinkovit napadački dvojac i dodao da je Mandžukić u torinskom klubu dobar stvar za Hrvatsku.