Maradona želi mjesto predsjednika Fife, tvrdi novinar kojeg je ovlastio da to obznani javnosti

Maradoninu kandidaturu moralo bi podržati najmanje pet nacionalnih saveza

(FILES) - A picutre taken on February 28, 2015, shows Argentinean former football player Diego Maradona gesturing while taking part in a TV program in Caracas. Diego Maradona will stand for the presidency of scandal-tainted FIFA presidency, a Uruguayan journalist who presents a television show with the Argentine football legend, said on June 22, 2015.
  AFP  PHOTO/ Juan Barreto
FOTO: AFP

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Argentinac Diego Armando Maradona, odlučio se kandidirati za novog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (Fifa), obznanio je urugvajski novinar i publicist te bliski Maradonin suradnik Victor Hugo Morales.

Morales je tu vijesti prenio na svom Twitter profilu napisavši da mu je Maradona rekao kako se planira kandidirati za predsjednika Fife te ga ovlastio da tu vijest obznani javnosti.

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro bio je prvi koji je početkom lipnja predložio Maradoninu kandidaturu za sljedećeg predsjednika Fife, a, po svemu sudeći, ta se ideja svidjela 54-godišnjem bivšem igraču i izborniku Argentine.

Maradona javno protiv Blattera

Za razliku od nekih drugih legendarnih nogometaša Maradona je odavno počeo govoriti protiv aktualnog predsjednika krovne nogometne organizacije Seppa Blattera. No hoće li doista ući u utrku za novog predsjednika, koji će biti izabran krajem ove ili početkom sljedeće godine, ovisit će i o podršci drugih saveza. Maradoninu kandidaturu bi moralo podržati najmanje pet nacionalnih saveza.

Za sada su svoju kandidaturu za novog predsjednika Fife obznanili i čelnik Liberijskog nogometnog saveza Musa Bility te još jedan nogometna legenda, Brazilac Zico. Blatterov protukandidat na nedavnim izborima jordanski princ Ali nije se još odredio glede moguće kandidature, ali nije odbacio mogućnost da ponovno uđe u izbornu utrku, a mnogi očekuju da bi se u nju mogao uključiti i sadašnji predsjednik Uefe Michel Platini.