Marijana Bošnjak je imenovana privremenom predsjednicom Hajduka i prva je žena u povijesti na čelu kluba

"Glavna zadaća predsjednice će biti dubinska analiza stanja u klubu"

27.08.2015., stadion Poljud, Split - Uzvratna utakmica doigravanja za Europsku ligu, HNK Hajduk - FC Slovan Liberec. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nadzorni odbor Hajduka imenovao je u subotu Marijanu Bošnjak, direktoricu “Kinematografa” iz Osijeka, za privremenu predsjednicu kluba. Ona će ostati na čelu do izbora novog predsjednika koji će na toj dužnosti naslijediti nedavno smijenjenog Marina Brbića.

Predsjednik NO-a Slaven Marasović potvrdio je da bi novi čelni čovjek Hajduka trebao biti izabran u drugoj polovici svibnja nakon provedbe javnog natječaja. Do tada će splitski klub voditi Marijana Bošnjak, prva žena na čelu Hajduka u povijesti.

Dubinska analiza stanja

“Glavna zadaća predsjednice Uprave gospođe Bošnjak će sukladno zahtjevu NO-a biti dubinska analiza stanja i procesa u klubu i priprema preduvjeta za početak rada Uprave imenovane javnim natječajem”, priopćio je Marasović.

Priopćenje sa sastanka Nadzornog odbora HNK Hajduk.

Gepostet von HNK Hajduk Split am Samstag, 9. April 2016

Koordinator NO-a za suradnju s predsjednicom bit će Ante Šalinović. On je istaknuo kako je Marijana Bošnjak neovisni ekonomski stručnjak s velikim iskustvom u analizi dubinskih stanja i procesa u tvrtkama razliičitih gospodarskim grana.

Burić sportski direktor?

“Namjerno smo izabrali takvu osobu jer nam je potreban što neovisniji pogled na stanje i procese u Hajduku kako bi nova Uprava kluba imala što detaljnije informacije potrebne za razvoj kluba”, rekao je Šalinović.

Marasović je potvrdio kako se razgovara s trenerom Damirom Burićem oko njegova angažmana i na dužnosti sportskog direktora. Tu je funkciju, podsjetimo, nakon smjene Brbića napustio Goran Vučević.