Marin Brbić rekao da je smijenjen s mjesta predsjednika Hajduka bez argumenata

'Što se to promijenilo u tri mjeseca, od usvajanja plana', pitao se Brbić

Burić, Vučević i Brbić
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Smijenjeni predsjednik Hajduka Marin Brbić i sportski direktor Goran Vučević, koji je podnio ostavku, održali su konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na razdoblje provedeno na čelu splitskog kluba.

Brbić je smijenjen većinom glasova na prošlotjednoj sjednici Nadzornog odbora nakon čega je ostavku podnio predsjednik spomenutog tijela Ljubo Pavasović Visković, a nakon njega je isto napravio i Vučević.

‘Što se promijenilo u tri mjeseca?’

“To je demokratski proces. NO ima pravo mijenjati, ali zamjeram im jer mi nisu dopustili da završim neke projekte. Moja smjena je izvršena bez argumenata i činjenica. A kada ostvarite ovakve rezultate u protekle četiri godine, onda nema razloga za smjenu. U prosincu je jednoglasno usvojen plan i proračun. Što se to promijenilo u ova tri mjeseca”, postavio je pitanje Brbić.

Posljednjeg radnog dana na Poljudu smijenjeni je čelnik podsjetio na učinjeno u četiri godine.

“Klub je bio u dugu od 101 milijun kuna, prijetilo nam je gubljenje licence za Europu, sponzora praktički nije ni bilo… Danas sve klupske kategorije treniraju po planu i programu rada, napravili smo mrežu skauta, tako da se više ne može se dogoditi da se ne primijete određeni igrači. Uspostavljen je najmoderniji sustav kondicijske pripreme, prevencije i rehabilitacije, a u planu je bio i internat. U infrastrukturu smo utrošili 11 milijuna kuna. Izmijenjen je travnjak, postavljen videonadzor, brojači, uređene su trofejne dvorane, imamo 75 sponzorskih ugovora”, nabrajao je Brbić.

‘Odnosi s HNS-om bolna tema’

Upozorio je da Dinamo za plaće izdvaja 100, Rijeka 40, a Hajduk 21 milijun kuna, ali će klub unatoč tome imati najbolji bodovni učinak u posljednjih šest godina. Nije Brbić, ipak, bježao od činjenice da su za njegova mandata pogoršani odnosi s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS).

“Odnosi s HNS-om su vječna bolna tema, vrlo su loši, ali to je situacija u kojoj ne možemo napraviti ništa. Sve je kulminiralo 2014. velikim prosvjedom na Rivi. Tražili smo iste uviete za sve i nikad nismo radili samo u korist Hajduka. Donesen je novi Zakon o sportu koji se ne primjenjuje”, dodao je Brbić.

O svome je mandatu govorio i Vučević.

“Prihvatio sam ovu ulogu u dosta lošem financijskom trenutku. Hajduku je nedostajao sustav koji je trebalo promijeniti. Danas imamo sve što imaju renomirani klubovi. Hajduk mi je dao sve, osjećao sam se dužan pomoći i nisam odbio. Bilo je loših trenutaka, moglo je biti i bolje, ali smo se izvlačili iz teških situacija, išli prema naprijed. Uzdignute glave odlazim iz kluba”, poručio je Vučević.