Stanko Poklepović otišao, privremeni trener Hajduka je Goran Vučević

Zbog loših rezultata o njegovoj smjeni mnogo se govorilo u posljednje vrijeme

13.04.2015., Poljud, Split – Hajduk je na izvanrednoj konferenciji za medije potvrdio kako Stanko Poklepovic vise nije trener splitske momcadi. Na klupu Hajduka umjesto njega dolazi sportski direktor Goran Vucevic, koji ce na toj funkciji ostati do kraja sezone. Predsjednik Marin Brbic i novi trener sportski direktor Goran Vucevic. Photo: Tino Juric/PIXSELL
FOTO: Tino Juric/PIXSELL

Goran Vučević novi je trener hrvatskog prvoligaša Hajduka, objavio je klub na svojoj službenoj stranici. Splitski klub do sada je vodio Stanko Poklepović, a zbog loših rezultata o njegovoj smjeni mnogo se govorilo u posljednje vrijeme.

Vučević će Hajduk voditi do kraja sezone, a do sada je obavljao dužnost sportskog direktora. On će biti treći Hajdukov ovosezonski trener. Podsjetimo, sezonu je na klupi splitskog kluba počeo Igor Tudor, koji je podnio ostavku na početku drugog dijela sezone, a zamijenio ga je Poklepović.

Da su slabi rezultati glavni razlog za Poklepovićevu smjenu otkrio je i predsjednik Uprave splitskog kluba Marin Brbić.

“Zahvaljujemo se gospodinu Stanku Poklepoviću na njegovom angažmanu. Učinio je sve, ali nažalost rezultat je izostao. Odlučili smo da momčad preuzme sportski direktor Goran Vučević koji će voditi prvu momčad do ljeta”, prenosi Hajdukova stranica izjavu predsjednika Uprave Brbića.

Vojnik kluba preuzeo dužnost

Na dosadašnjem radu Poklepoviću se zahvalio i Vučević preuzevši na sebe odgovornost za loše rezultate jer on je bio taj koji ga je pozvao da bude trener, te dodao kako je jedini razlog njegovog odlaska rezultat.

“Ovo nismo očekivali. Nismo se nadali ovome. Bodovi nam nedostaju i to nas je dovelo do ovoga. Politika kluba koju sam provodio uvijek je bila da igraju mladi. Treneri su možda procijenili da ti mladi nisu u stanju donijeti bodove. Stanko je htio najbolje, nažalost, za pravo vam daje rezultat”, kazao je Vučević.

Vučević nije htio biti trener

Dodao je i kako nije želio postati trener i da ne zna tko će biti u stožeru. Kao vojnik kluba, nastavio je, ne da sam morao, nego nije bilo dileme.

“Nismo imali nikakvo rješenje izvan kluba, ne želim ni bježati od odgovornosti. Imali smo korektan razgovor sa Stankom, naša je želja da ostane u klubu, on je želio kratak odmor, da se makne od kluba”, zaključio je Vučević najavivši kako će se i dalje oslanjati na mlade snage i da će u utorak ujutro s igračima odigrati prvi trening.