Čilić otvara sezonu protiv tenisača kojega je svladao u oba dosadašnja ogleda. I Dodig zna suparnika

Čilić u 2. kolu ATP turnira u Brisbaneu igra protiv 51. tenisača svijeta Chunga

Marin Cilic of Croatia reacts after breaking a service game of Kei Nishikori of Japan during their quarter-final match at the Japan Open tennis tournament in Tokyo on October 9, 2015.      AFP PHOTO / Toru YAMANAKA
FOTO: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić prvi će meč u novoj sezoni odigrati u 2. kolu ATP turnira u Brisbaneu protiv najboljeg korejskog igrača Hyeona Chunga, 51. na pojedinačnoj ATP ljestvici.

Čilić je kao 3. nositelj bio slobodan u 1. kolu, a 19-godišnji Chung je sa 7-6 (8), 6-4 nadigrao Australca Sama Grotha koji će u Brisbaneu biti partner Ivanu Dodigu na turniru parova.

Dodig na Andersona

Najbolji hrvatski igrač u paru prošao je kvalifikacije za turnir pojedinaca pobjedama nad Australcem Omarom Jasikom (6-1, 6-3) i Amerikancem Jaredom Donaldsonom (6-3, 3-6, 6-4), a u 1. kolu ga čeka australski kvalifikant Oliver Anderson. Taj će dvoboj biti odigran u utorak.

Čilić i Chung neće na teren prije srijede, a ovo će biti njihov treći međusobni dvoboj. U prethodna dva slavio je hrvatski tenisač. Oba su odigrali prošle godine, oba na tvrdoj podlozi i oba je puta Čilić za pobjedu trebao dva seta; u četvrtfinalu turnira u kineskom Shenzhenu bilo je 7-6 (6), 6-4 za Marina, a u 2. kolu turnira u Washingtonu hrvatski tenisač je slavio sa 7-6 (2), 6-3.

ATP Brisbane – 1. kolo:

Hyeon Chung (Kor) – Sam Groth (Aus) 7-6 (8), 6-4

Denis Kudla (SAD) – John-Patrick Smith (Aus) 4-6, 6-3, 6-2

Grigor Dimitrov (Bug) – Gilles Simon (Fra/5) 6-3, 7-6 (10)

Tobias Kamke (Njem) – Benjamin Mitchell (Aus) 6-2, 6-4