Najbolji hrvatski tenisač poprilično se namučio, ali i slavio u prvom meču sezone. Slijedi mu puno teži zadatak

Čilić će u četvrtfinalu ATP turnira u Brisbaneu igrati protiv Austrijanca Thiema

FOTO: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednički je otvorio novu sezonu. Nakon što je bio slobodan u 1. kolu ATP turnira u Brisbaneu, u drugom je teže od očekivanoga svladao južnokorejskog predstavnika Hyeona Chunga.

Poslije jednog sata i 47 minuta igre Čilić je pobijedio 51. igrača svijeta sa sa 7-5, 7-6 (3). Bio je to treći međusobni ogled ovih tenisača i treća pobjeda hrvatskog reketa. Ni u jednom od tih mečeva Čilić nije izgubio ni set, ali je u svakom morao odigrati po jedan tie-break.

Slijedi Thiem

Chung je u petom gemu prvog seta prvi došao do breaka, ali naš mu je tenisač odmah uzvratio, da bi novim oduzetim servisom u 12. gemu riješio set u svoju korist. Ni u drugoj dionici nije moglo bez drame: poveo je Čilić s 4-1, ali je u devetom gemu izgubio servis, pa je odluka morala pasti u tie-breaku u kojem je Međugorac bio uvjerljiv.

Skupio je Čilić 18 asova i osvojio 84 posto poena poslije ubačenog prvog servisa. Ukupno je imao devet prilika za break u meču, a iskoristio je tri.

U četvrtfinalu turnira koji se igra na tvrdoj podlozi (nagradni fond 405.000 dolara) Čilić će igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema, 20. tenisača svijeta, protiv kojeg dosad još nije igrao.