Čilić neće braniti naslov na US Openu, u polufinalu je protiv Đokovića osvojio tek tri gema

Čilić nikad nije pobijedio Đokovića, ovo mu je 14. poraz

FOTO: AFP

Hrvatski tenisač Marin Čilić teško je poražen od prvog igrača svijeta Novaka Đokovića nakon manje od sat i pol igre u polufinalu US Opena. Srpski tenisač je pobijedio Čilića, branitelja naslova na tom turniru, s laganih 3-0, a hrvatskom su tenisaču pripala tek tri gema. Točan rezultat meča koji će Čilić htjeti što prije zaboraviti bio je 6-0, 6-1, 6-2 za Đokovića.

Meč je jako loše započeo za Čilića koji je vrlo uvjerljivo izgubio prvi set u kojem nije uspio osvojiti niti gem. Do prvog gema čilić je došao na startu drugog seta, no niša više od toga nije uspio i nezaustavljivi Đoković slavio je sa 6-1. U trećem i zadnjem setu Čilić je čak uspio oduzeti servis Đokoviću, no srpski tenisač nije dopustio iznenađenje i pobijedio 6-2 te s ukupnih 3-0 ide u finale US Opena.

Drugi finalist bit će pobjednik švicarskog dvoboja između Stana Wawrinke i Rogera Federera.


Tijek meča


Čilić-Đoković 0-3 (0-6, 1-6, 2-6)


Gotovo je. Čilić je jako teško poražen u ogledu s prvim tenisačem svijeta i neće braniti titulu na US Openu.

Poprilično očekivano, Đoković je poveo s 5-2 i blizu je trijumfa. Ne vjerujemo da je itko očekivao ovako brzo polufinale US Opena

Čilić u s trećem setu gubi s 3-2, a Đoković je opet napravio break i ima servis

Novi set, novi gem za Đokovića koji je iskoristio svoj servis i vodi 1-0 u trećem setu.

Veliko iznenađenje nije se dogodilo, Đoković je osvojo set sa 6-1 i ima 2-0.

I već je 5-1 za Đokovića, izgleda da Čilić neće braniti titulu na US Openu ove godine

Izgleda da bismo i u drugom setu mogli gledati sličan rasplet. Đoković je uzeo Čiliću servis i vodi 3-1

Đoković je poveo u 2. setu. Srpski tenisač poprilično lagano osvaja gemove, dok se Čilić za svoj jedini morao poprilično namučiti.

Čilić je konačno uspio osvojiti svoj prvi gem i izjednačio je na 1-1 u drugom setu

Đoković je nastavio gdje je stao u prvom i vodi 1-0 u drugom setu

Gotov je prvi set sa 6-0 za Đokovića. Katastrofalan početak Čilića ne budi nadu u preokret

Čilić je prilično katastrofalno ušao u meč i za sada ne može niti do gema protiv prvog igrača svijeta, trenutno je 5-0 za srpskog tenisača


23.20 Nakon kašnjenja igrači su izašli na zagrijavanje na teren

23.05 Početak meča kasnit će pet minuta

22.50 Do početka meča još je deset minuta


Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u petak u 23 sata po našem vremenu počet će meč protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića u polufinalu US Opena, turnira na kojem Hrvat brani titulu koju je osvojio lani.

Hrvatski tenisač protiv Đokovića ima jako loša iskustva, u svakom od 13 prethodno odigranih mečeva je poražen, no vjeruje da bi se to sada moglo promijeniti.

Najteži protivnik

“Ovo mi je zasigurno najteži meč i najteži protivnik. Nekoliko sam puta bio blizu tome da ga pobijedim, ali nisam pronašao dobitnu formulu. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Kada pogledate statistiku i koliko me puta pobijedio, to mi aspolutno ne ide u prilog . Međutim, kada započne novi meč uvijek krećete od nule. Drugačije je to i osjećam se dobro ovdje”, rekao je Čilić uoči meča.

Što se tiče Čilićeve igre Đoković očekuje da će biti agresivan te da će pokušati iskoristiti svoje šanse. “Tako je prošle godine osvojio turnir. Gledao sam kako je igrao, a igrao je odlično. Najbolji tenis u svom životu”, kaže Đoković, na čemu mu je Čilić uzvratio.

“Đoković je cijele godine bio najbolji na touru, a očito je da su toga svi svjesni”, rekao je Čilić te je napomenuo da ga činjenica da brani naslov dodatno motivira i ulijeva mu samopouzdanje.

“Došao sam na ovaj turnir znajući da na njemu mogu dobro igrati i da mi treba samo nekoliko mečeva kako bi pronašao ritam, a to se i dogodilo”, završio je Čilić.