Marin Čilić zna što ga očekuje na otvaranju Australian Opena na kojem se nada sjajnom rezultatu

'Nadam se da će ovaj turnir biti još jedan u nizu sjajnih Grand Slamova za mene.'

Marin Cilic of Croatia reacts after winning the first set against Steve Johnson of the US during their second round match at the Japan Open tennis tournament in Tokyo on October 8, 2015.      AFP PHOTO / Toru YAMANAKA
FOTO: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić postavljen je za 12. nositelja na Australian Openu i u 1. kolu ga čeka Nizozemac Thiemo de Bakker, a pobjednik US Opena 2014. godine se nada da će ovo biti “još jedan sjajan Grand Slam turnir u nizu za njega”.

Zna što očekivati od De Bakkera

“Pripreme za Australian Open su prošle dobro. U Australiji sam već tri tjedna, a odigrao sam nekoliko solidnih mečeva na turnirima u Brisbaneu i Adelaideu. U 1. kolu me očekuje Thiemo de Bakker s kojim sam se već susretao i od kojeg znam što mogu očekivati”, izjavio je Marin Čilić nakon što je u petak saznao ždrijeb prvog Grand Slam turnira sezone.

Čilić je protiv nizozemskog tenisača, koji se trenutno nalazi na 100. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, igrao u Davis Cupu neposredno nakon osvajanja US Opena 2014. i pobijedio ga u četiri seta na zemljanoj podlozi.

‘Nadam se da će mi servis funkcionirati’

“Moram se koncentrirati na sebe. Nadam se da će servis funkcionirati od prvog dana, tako da se mogu osloniti na njega kad mi bude trebao i da mi to bude udarac koji će mi omogućavati puno toga više u igri”, poželio je Čilić te zaključio:

“Nadam se da će ovaj turnir biti još jedan u nizu sjajnih Grand Slamova za mene.”