Marko Pjaca upravo je operiran, a ovo je sve što trebate znati o njegovoj ozljedi i oporavku

Krilni napadač Dinama slomio je ključnu kost tijekom utakmice s Hajdukom

Marko Pjaca
FOTO: PIXSELL

Jedan od najboljih nogometaša Dinama Marko Pjaca u srijedu je, tijekom utakmice s Hajdukom, slomio ključnu kost.

1. Koliko će trajati oporavak?

U četvrtak je operiran i oporavak će mu trajati oko šest tjedana pa mu je nastup na Europskom prvenstvu postao upitan. Nakon operacije dao intervju za Dinamovu stranicu u kojem je istaknuo kako se nada brzom povratku na travnjak i nastupu na Euru.

Slavlje igrača Dinama nakon postignutog gola.
Slavlje igrača Dinama nakon postignutog gola. PIXSELL

 

2. Razmišljanja poslije operacije?

“Dobro se osjećam. Naravno da još osjećam bol što je i normalno nakon operacije, ali liječnici su zadovoljni kako je sve prošlo pa sam i ja miran”, rekao je Pjaca, a svoja razmišljanja je podijelio i liječnik koji ga je operirao Tomislav Cerovečki. “Sve je prošlo po planu i operacija je uspjela. Marko se odlično oporavlja nakon operacije, a sada će neko vrijeme ostati u bolnici prije nego krene s oporavkom”, kazao je.

Bakljada navijača Hajduka tijekom susreta s Dinamom.
Bakljada navijača Hajduka tijekom susreta s Dinamom. PIXSELL

3. Oporavak

Pjacu sada očekuje oporavak koji će potrajati šest tjedana. “Nije to velika pauza. Naravno da je šteta zbog trenutka i da sam se veselio novom derbiju već u nedjelju kao i reprezentativnim utakmicama koje su slijedile, ali najvažnije da neću zbog ozljede dulje pauzirati. Kroz dva tjedna bi već trebao početi lagano trčati, a prije toga ću voziti bicikl. Ubrzo ću raditi i vježbe s loptom tako da mislim da će mi brzo proći vrijeme oporavka i jedva čekam povratak na teren”, rekao je.

Hajduk Dinamo
PIXSELL

4. Trenutaka pada

Dinamov nogometaš potom se prisjetio trenutka u kojem se ozlijedio. “Bio sam u prodoru i nakon duela izgubio ravnotežu i pao. Odmah sam znao da je puknulo jer sam osjetio snažnu bol čim sam pao na tlo. Nisam pogledao snimku, a da budem iskren nemam neku veliku želju. Rekli su mi suigrači i prijatelji koji su gledali na televiziji da sam baš nezgodno pao i da se vidjelo da nije dobro. Liječnici kažu kroz šest tjedana tako da vjerujem da ću biti spreman krajem travnja. Ma nadam se i ranije, ali naravno da nećemo žuriti”, rekao je Pjaca koji je uvjeren da će biti član reprezentacije na Europskom prvestvu u lipnju.

Marko Pjaca
Marko Pjaca PIXSELL/PIXSELL

5. Nastup na Euru

“Naravno da nije upitno i sigurno ću biti spreman. Kažem, već i puno prije početka priprema za Euro, a kamoli samog natjecanja. Ipak, prije toga se želim vratiti i pomoći suigračima da obranimo duplu krunu, a nakon toga je na redu – Euro i Francuska”, završio je Pjaca.