Matjaž Kek smatra da pobjeda nad Hajdukom 3-0 njegove igrače treba napraviti pametnijima, a ne bahatijima

Tomasov kazao da ga Hajduk nije razočarao, jer je Rijeka jednostavno bila bolja

01.11.2015., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 15. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. Trener Rijeke Matjaz Kek.

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Šok u redovima Hajduka, veselje kod Riječana nakon utakmice u kojoj su s 3-0 slavili na Poljudu. U izravnom dvoboju za prvo mjesto, Rijeka je pokazala svu snagu protiv domaćina, koji su šokirali svojom lošom igrom.

“Pobijediti Hajduk, u naletu kakvom je bio i pred ovolikim brojem gledatelja, rezultat je kojim moramo biti ponosni. No, ovaj nas rezultat mora napraviti još pametnijima, nikako bahatima”, kazao je trener pobjednika Matjaž Kek.

“Drugi je pogodak Hajduku podrezao krila”

“Rekao sam da će liga biti zanimljiva, događaju se rezultati koje prije dva mjeseca nitko ne bi očekivao. Veseli me što moja ekipa raste iz utakmice u utakmicu, znaju što rade i sad ovu pobjedu trebaju uzeti kao motiv i energiju za dalje.”

Slovenski stručnjak prisjetio se utakmice.

“Loše smo ušli u utakmicu, previše gubili loptu u sredini, ali znali smo kada dođe situacija za gol, da moramo biti brzi i koncentrirani. Zabili smo taj prvi, potom je drugi pogodak Hajduku podrezao krila. Sve u svemu, ovaj je poljudski ambijent putem TV-a otputovao u Europu, možemo svima reći da je ovo hrvatska nogometna liga i bez obzira što neki govore kako ona ne valja, mi radimo nešto dobro za naš nogomet”, završio je trener Rijeke.

“Rijeka je pokazala iskustvo i zrelost”

Trener Hajduka Damir Burić, očekivano, nije bio dobre volje:

“Vidjeli smo pravu utakmicu, dinamičnu u kojoj je zasluženi pobjednik Rijeka. No, mislim da je pored svega toga, moja momčad pokazala moral i htijenje, a to što nismo sproveli u igri i dali gol, o tome moramo pričati i na tome raditi. Mlada smo momčad, na dobrom putu, a Rijeka nam je pokazala da ima iskustvo i zrelost, kontinuitet. Mi ne možemo preko noći napraviti nešto za što je nekome trebalo dvije do tri godine”, kazao je Burić.

01.11.2015., stadion Poljud, Split - MAXtv Prva HNL, 15. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. Trener Damir Buric. Zavrsetak utakmice. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Trener Hajduka Damir Burić Ivo Cagalj/PIXSELL

“Uvijek na Poljudu igramo ofanzivno, bili smo ti koji smo napadali, držali se svoje igre, krenuli smo i protiv Rijeke hajdučki, ali to večeras nije bilo dobro i na tome moramo raditi”, završio je Burić.

“Opet smo usr…. feštu cijelog grada i kluba”

Kapetan Hajduka Goran Milović bio je vrlo otvoren nakon utakmice:

“Naivno smo odigrali utakmicu i primili golove. Mi smo praktički iz našeg organiziranog napada gubili lopte, a mi smo iz njihove dvije kontre primili dva gola. Nažalost, po tko zna koji put nam se događa da, oprostite na izrazu, useremo fešte cijelog grada i kluba. Sramota nas je jer ljudi žive za ovo sve, a mi na takav način izgubimo utakmicu”, kazao je Milović.

Kod Rijeke je odličan, s pogotkom i dvije asistencije, bio Marin Tomasov.

“Pokazali smo karakter, odnijeli smo zasluženo tri boda. Hajduk me nije razočarao jer smo mi bili jednostavno dobri i hajdukovci nisu imali nikakve šanse”.