Messi je (čini se) objasnio zašto nije preuzeo nagradu za najboljeg igrača Cope

"U nogometu ne postoji ništa bolnijeg od izgubljenog finala", smatra Messi

Argentina's forward Lionel Messi reacts in dejection after the 2015 Copa America final football match penalty shootout against Chile, in Santiago, Chile, on July 4, 2015. Chile won by 4-1 (0-0).  AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI
FOTO: AFP

Lionel Messi odigrao je s reprezentacijom Argentine još jedan turnir na kojem nije osvojio momčadski naslov. Nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, zaustavljen je argentinski kapetan i u finalu turnira Copa America u Čileu.

Pognuta glava i očaj dovoljno su govorili kako se napadač Barcelone osjećao u trenucima nakon što su domaćini natjecanja boljim izvođenjem jedanaesteraca stigli do naslova prvaka. Sada je smogao snage na društvenim mrežama zahvaliti se svima koji su navijali za argentinski sastav te je priznao da “ne postoji ništa bolnijeg u nogometu od izgubljene utakmice finala.”

Messi Facebook

Nije došao po osobne nagrade

Messi, koji je proglašen igračem turnira, nagradu za najboljeg nije želio uzeti. Napisali su to mnogi mediji, a postoji i video-zapis na kojem se može vidjeti kako se trofej miče nakon što nema nikoga tko bi ga preuzeo. Na taj se potez Messi odlučio nakon finala u kojem je na tribinama napadnuta njegova obitelj, ali je vjerojatno u glavi imao i sjećanje na ono što je uslijedilo kada je istu nagradu lani primio u Brazilu.

Proglašen je Messi najboljim pojedincem Svjetskog prvenstva što su mnogi dočekali s optužbama koje si ovaj puta, očito, nije želio priskrbiti. Upakirao je Messi sve u izjavu da nije došao po osobne nagrade već po momčadski naslov što je ustvrdio Čileanski izbornik Jorge Sampaoli.