Mesut Özil izabran je za najboljeg njemačkog nogometaša (po četvrti put u posljednjih pet godina)

Druga pozicija pripala je igraču minhenskog Bayerna Thomasu Mülleru

Arsenal's German midfielder Mesut Ozil celebrates after scoring their second goal during the English Premier League football match between Arsenal and Bournemouth at the Emirates Stadium in London on December 28, 2015. / AFP / ADRIAN DENNIS
FOTO: AFP

Vezni igrač Arsenala Mesut Özil izabran je za najboljeg njemačkog nogomataša u 2015. godini. On je na glasovanju na stranici Njemačkog nogometnog saveza (DFB) dobio čak 45,9 posto glasova, a druga pozicija pripala je igraču minhenskog Bayerna Thomasu Mülleru kojemu je pripalo 15,9 posto glasova.

Na trećem mjestu je 25-godišnji branič Kolna Jonas Hector koji je dobio 13,6% glasova. Njegovo osvajanje trećeg mjesta bilo je veliko iznenađenje. Hector je, inače, nastupio 10 puta za njemačku reprezentaciju.

Četiri od pet

Ovo je četvrti put da Ozil dobija ovo priznanje u zadnjih pet godina. Njegovu je dominaciju prekinuo samo Toni Kroos 2014. godine.

Ozil je prošle godine briljirao u dresu Arsenala i repretzentacije, a ove sezone za svoj je klub postigao tri gola, ali i upisao 16 asistencija. Očekuje se da će do kraja sezone srušiti rekord najvećeg broja asistencija usezoni koji trenutno drži bivši igrač Arsenala Thierry Henry. On je u sezoni 2002./2003. asistirao 20 puta.

https://www.youtube.com/watch?v=DucVxJwqM-4