Mirror tvrdi da Benitez u Real želi dovesti najveću Liverpoolovu zvijezdu

Znaju se, inače, još iz vremena kad je Španjolac bio trener Liverpoola

FOTO: AFP/AFP

Sve je jasnije da će Rafa Benitez naslijediti Carla Ancelottija na klupi Real Madrida što je potvrdila i njegova ostavka na mjestu trenera Napolija. Prema navici predsjednika Florentina Pereza i ovog ljeta bi Real trebao pojčati svoju momčad ponekim zvučnim imenom. Prije dvije godine to je bio Gareth Bale, prošle James Rodriguez, a sada se uz vratara Davida de Geu pojavilo još jedno ime.

Znaju se iz Liverpoola

Niame, prema pisanju britanskog Mirrora, Benitez želi dovesti najveći zvijezdu svog bivšeg kluba, Liverpoolovog Raheema Sterlinga. S obzirom da je krilni napadač sam izrazio želju za napuštanjem engleskog velikana te je odbio potpisati novi ugovor (stari istječe za dvije godine) izgledno je da će ovog ljeta potražiti novi klub. Iako su mu iz Liverpoola poručili da ga neće pustiti prije nego što mu istekne ugovor, pitanje je kako će reagirati ukoliko Real dođe s velikom ponudom.

https://www.youtube.com/watch?v=FvftvyFbXKA
Benitez i Sterling znaju se, inače, još iz vremena kad je Španjolac bio trener Liverpoola. Engleski reprezentativac stigao je iz QPR-ove omladinske akademije 2010. godine dok je Benitez još bio trener, a Mirror svoju priču pojačava tvrdnjom da ga od tada cijelo vrijeme prati njegov razvoj.

Babelov komentar

Ukoliko stvarno dođe do ovog transfera pitanje je kako će s njim u početnom sastavu izgledati Real. Ukoliko Benitezova momčad zaigra u sustavu 4-3-3 moglo bi se desiti da Ronaldo zaigra u napadu, dok bi Bale i Sterling napadali s krila.
U međuvremenu, svoje mišljenje o Benitezu u Realu dao je i njegov bivši igrač iz LIverpoola Ryan Babel.

https://twitter.com/Ryanbabel/status/603900030534189056

– Benitez u Realu? od Ronalda će stvoriti velikog braniča… – napisao je Babel na svom Twitteru pa je kasnije pojasnio svoju izjavu.

– Ne kažem da je loš trener. Taktički je jedan od najboljih. Govorim o osobi iza zatvorenih vrata – dodao je Babel.

https://twitter.com/Ryanbabel/status/603908769563676673