Hoće li Sterling završiti kao Luis Figo? Guardian tvrdi da razmišlja o transferu u United

To bi bilo prvi put nakon 1964. da su ova dva kluba razmijenili igrača

Newcastle United’s Dutch defender Daryl Janmaat (L) vies with Liverpool’s English midfielder Raheem Sterling during the English Premier League football match between Liverpool and Newcastle United at Anfield in Liverpool, north west England on April 13, 2015. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, […]
FOTO: AFP

Najbolji Liverpoolov nogometaš, Raheem Sterling, nema ništa protiv prelaska u redove najomraženijeg rivala, Manchester Uniteda, tvrdi cijenjeni britanski list Guardian pa dodaje kako igrača jedino brinu reakcije ukoliko bi došlo do transfera.

Test za Liverpool

Engleski reprezentativac je svjestan Unitedovog interesa i želio bi raditi s Luisom van Gaalom. Nizozemac je s druge strane zadivljen Sterlingovom brzinom i načinom na koji zaobilazi protivničke igrače i otvara igru. Uz to Van Gaalu se sviđa Sterlingova fleksibilnost, tj. činjenica da može igrati na više pozicija.

Guardian navodi i to kako bi eventualna Unitedova ponuda bio pravi test za Liverpool koji je uložio puno truda kako bi zadržao svog prvotimca. Trener Brendan Rodgers u nekoliko je navrata poručio kako će Sterling biti na Anfieldu nakon ljeta. No, igrač ne odustaje u namjeri da napusti klub. Njegov zastupnik to je jasno potvrdio kada je izjavio da Sterling niti za 900.000 funti tjedno ne želi ostati u klubu.

https://www.youtube.com/watch?v=FvftvyFbXKA

Prvi put nakon 77 godina

S obzirom da Englez namjerava otići iz kluba, vlasnici bi se ipak mogli odlučiti na prodaju, jer bi im to bilo najpragmatičnije rješenje. Iz tog kuta gledanja Unitedova ponuda bi im bila dobrodošla jer bi time započeo rat ponudama što bi dodatno povećalo Sterlingovu cijenu. United s tim ne bi imao problema jer im s 1. kolovozom počinje teči ugovor od 750 milijuna funti koji su sklopili s Adidasom.

Ukoliko zaista dođe do ovog transfera, to bi bilo prvi put nakon 1964. da su dva najtrofejnija engleska klub razmijenili igrača. Tada je Phil Chisnall s Old Trafforda prešao na Anfield. S druge strane, prošlo je 77 godina otkako je neki igrač otišao u drugom smjeru. 1938. godine Allenby Chilton je stigao u Manchester iz Liverpoola.

https://twitter.com/Sushil011992/status/606341351723012096

https://twitter.com/Ryan_TerrazZ/status/606555554241069058