Moramo se malo pohvaliti, naš Aleksandar Holiga o Hrvatskoj je pisao za ESPN, Guardian i FourFourTwo

Telegramov kolumnist analizira za najuglednije svjetske medije

Neki od najuglednijih svjetskih medija – The Guardian, ESPN i nogometni magazin FourFourTwo – objavili su nekoliko zanimljivih tekstova o hrvatskoj reprezentaciji i njenim izgledima na Euru, a zajedničko im je to što ih sve potpisuje – Telegramov Aleksandar Holiga.

Ivan Perišić: od spasitelja kokošje farme do ključnog igrača za Hrvatsku“ naslov je teksta koji je danas izašao u tiskanom i online izdanju engleskog The Guardiana. Priča je to o neobičnom tijeku dosadašnje karijere Čačićeva lijevog krila i njegovu značaju za Vatrene.

Taktička analiza Hrvatske

Usto članak donosi i nekoliko zanimljivosti o njegovim suigračima. Jeste li znali koje je značenje Mandžukićeve tetovaže na hebrejskom? A veza između Marcela Brozovića i Nives Celzijus? Zašto je Darijo Srna jednom kupio 20 tona mandarina?

U malo ozbiljnijem tonu je drugi Holigin članak na The Guardianu – sažeta taktička analiza Hrvatske, u kojoj se kaže: „Sa snažnim vodstvom i učinkovitom taktikom Hrvatska bi mogla daleko dogurati na turniru, ali trenutačno se čini da Ante Čačić nije sposoban ni za jedno ni za drugo.“

Kao igrač koji bi mogao ugodno iznenaditi navodi se Marko Pjaca, a kao potencijalno razočaranje Darijo Srna. Holiga, kao što smo već objavili u našem tekstu objavljenom u suradnji s Guardianovom medijskom mrežom, smatra da Hrvatska neće proći skupinu.

Blog o reprezentaciji za ESPN

Magazin FourFourTwo u svom online izdanju donosi veliki i grafički atraktivni Vodič kroz Euro, a u njemu se također kaže da bi Hrvatska, uzevši u obzir individualnu kvalitetu igrača, mogla biti dark horse ovog Europskog prvenstva, ali da je atmosfera oko momčadi na najnižoj točki ikad te da to, kao i nedostatak povjerenja u izbornika Čačića, njegov autoritet i taktička lutanja, baca veliku sumnju u njen krajnji doseg.

Holiga piše i blog o Hrvatskoj reprezentaciji za ESPN FC, a u njemu se pozabavio podijeljenim stavom oko podrške reprezentaciji u domaćoj javnosti, Modrićem kao nesumnjivo najboljim igračem i potencijalnim problemima na Euru.