Mourinho neće dugo tražiti novi posao. Već je viđen u društvu vlasnika Rome (koju vjerojatno neće preuzeti)

Portugalac je poručio da neće uzimati odmor od nogometa jer mu on nije potreban

FOTO: AFP/AFP

Uopće nije niti bilo sumnje da će onoga trenutka kada mu ugovor sa Chelseajem bude raskinut Jose Mourinho postati tražen sa svih strana. Gotovo svi nogometni velikani koji u ovome trenutku ne ostvaruju rezultate očekivano visoke razine spominju se u kontekstu dovođenja Portugalca koji, čini se, već traži novi posao.

Prema pisanju Eurosporta koji se poziva na napise Duncana Castlesa, novinara koji je u dobrim odnosima s Mourinhom, nedavno otpušteni Chelseajev menadžer već pregovara sa Romom. Preciznije, već u petak, dakle samo dan nakon otkaza u klubu, viđen je u Londonu u društvu Romina vlasnika Jamesa Pallotte. Aktualni trener tog rimskog kluba Rudi Garcia već neko vrijeme nije omiljena osoba u klubu nakon što je momčad propustio dovesti do pobjede u posljednjih sedam utakmica.

Kao i u drugim svjetskim ligama u kojima je obnašao trenerski posao, Mourinho je iznimno cijenjen i u Italiji gdje je s Interom od 2008. do 2010. godine osvojio pet naslova, a u svojoj posljednjoj sezoni ondje talijansko prvenstvo, Kup u Ligu prvaka. Baš iz poštovanja prema milanskom klubu, posao u Romi neće prihvatiti, javljaju neki izvori.

Dodajmo da je u putem agencije CAA Mourinho prokomentirao nedavne događaje, a u izjavi, među ostalime, piše i da “neće uzimati predah od nogometa jer mu on ne treba i jer nije umoran.”