Upravo je objavljeno da Jose Mourinho više nije trener Chelseaja

Malo više od dvije godine nakon povratka Portugalac je opet dobio otkaz

TO GO WITH AFP STORY BY TOM WILLIAMS 
(FILES) A picture taken on November 29, 2015 shows Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho looking on before the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Chelsea at White Hart Lane in north London. Untold riches will rain down upon the English Premier League in 2016, but for all their resources, the country's leading clubs currently seem incapable of staking claims to the title.    
AFP PHOTO / BEN STANSALL

RESTRICTED TO EDITORIAL USE / AFP / BEN STANSALL
FOTO: AFP

Portugalac Jose Mourinho više nije trener Chelseaja, objavio je klub u četvrtak popodne. Dvije godine nakon što se vratio u London Mourinho je drugi put dobio otkaz. Devet poraza u 16. kola ipak je bilo previše i za vlasnika Romana Abramoviča, a čini se i da je loš odnos između trenera i igrača bio nepovratan.

U srijedu je, podsjetimo, klupski odbor aktualnog engleskog prvaka održao sastanak o budućnosti trenera, koji je nakon osvajanja prvenstva, točnije prije samo 132 dana, potpisao novi ugovor do 2019. S obzirom da je prekinut ranije postavlja se pitanje odštete. Ugovorom je Mourinho trebao zaraditi 50 milijuna eura, a upravo se taj iznos spominjao kao jedan od razloga zašto ranije nije smijenjen.

Najuspješniji Chelseajev menadžer

Uz potvrdu vijesti o prekidu suradnje iz Chelseaja su, uz zahvalu menadžeru za napravljeno, poručili:

“Njegova tri ligaška naslova, FA Cup, Community Shield i tri Liga kupa osvojena u njegova dva boravka u klubu čine ga najuspješnijim menadžerom u našoj 110 godina dugoj povijesti. I Jose i Odbor složili su se da ovosezonski rezultati nisu dobri i smatraju da je za obje strane rastanak najbolje rješenje.”

U međuvremenu, engleski mediji krenuli su u potragu za njegovim nasljednikom. Zadnja imena koja su se spominjala su Juande Ramos i bivši Liverpolov trener Brendan Rodgers.

Uskoro opširnije…