Mourinho se (navodno) pismom dugim šest stranica otvoreno ponudio Manchester Unitedu

Mourinho je bez posla od prosinca kada je dobio otkaz u londonskom Chelseaju

Real Madrid's Portuguese coach Jose Mourinho (L) and Bayern Munich's Dutch coach Louis van Gaal share a laugh before a friendly match between German first football division Bundesliga club FC Bayern Munich and Spanish team Real Madrid in Munich, southern Germany, August 13, 2010. Real Madrid won the match 4-2 after a penalty shootout. The match was organised to honor former Bayern Munich President Franz Beckenbauer.  AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / AFP / CHRISTOF STACHE
FOTO: AFP

Vijest je demantirao njegov agent Jorge Mendes, no ESPN FC tvrdi da se Jose Mourinho otvoreno ponudio Manchester Unitedu. Navodno je u pismu dugom šest stranica objasnio spremnost prihvaćanja klupskih načela kao i detaljan plan vezan uz momčad.

“To je smiješno i asplutno besmisleno”, tvrdi Mendes uz dodatak da trener Mourinhova kalibra nema potrebe pisati pisma klubovima i moliti ih za posao.

Čeka se odlazak Van Gaala

Louis van Gaal, aktualni menadžer kluba s Old Trafforda, u subotu je pretrpio šesti ligaški poraz i momčad mu je na nezadovoljavajuće niskom petom mjestu ljestvice. Već se dugo priča o njegovoj smjeni i za očekivati je da će do nje doći u ljetnim mjesecima. Ako ne i prije.

Mourinho je bez posla od prosinca kada je dobio otkaz u londonskom Chelseaju. Već tada se govorilo o mogućem prelasku u United čiji dio istaknutih čelnika ne bi imao ništa protiv da se to i dogodi. Njihova opozicija, pak, tvrdi da je riječ o kontroverznoj osobi čiji je nogomet odveć obrambeno nastrojen i koji nije sklon promoviranju igrača iz klupske nogometne škole.