Mundo Deportivo piše kako Kinezi žele još jednu zvijezdu Barcelone (kojoj su ponudili bogati ugovor)

'Arda ne razmišlja o odlasku, ni sada, a ni na ljeto'

Barcelona's Turkish midfielder Arda Turan takes part in a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, near Barcelona on July 15, 2015. AFP PHOTO/ LLUIS GENE
FOTO: AFP

Kinezi ne prestaju šokirati nogometni svijet. Nakon što je kineski Jiangsu Suning ove zime platio 50 milijuna eura za Alexa Teixeiru iz Šahtara, a Guangzhou Evergrande za Jacksona Martineza (Atletico) iskrcao 42 milijuna eura, na radaru se Beijing Guoana našao Arda Turan kojem su ponudili 100 milijuna eura za petogodišnji ugovor.

Ipak, njegov agent Ahmet Bulut tvrdi da Turan ne razmišlja o odlasku iz Barcelone.

“Arda ne razmišlja o odlasku, ni sada, a ni na ljeto”, rekao je Bulut za Mundo Deportivo.

https://www.youtube.com/watch?v=6KqBJRYazP0

Turan prošlog ljeta došao na Camp Nou

Turan je u Barcelonu stigao prošlog ljeta za 34 milijuna iz Atletica, ali je pravo nastupa dobio tek u siječnju ove godine kad je istekla kazna Barceloni.

Vrijedi napomenuti kako je spomenuti katalonski dnevni sportski list jučer donio informaciju da je neimenovani kineski klub ponudio Barceloninom desnom beku Daniju Alvesu trogodišnji ugovor vrijedan 12 milijuna eura.

Ne zna se koliko bi iznosila odšteta Barceloni, ali ne treba isključiti mogućnost dogovora.

Čini se kako su Kinezi ozbiljno zapeli za Barcelonine zvijezde, a njihova trenutna platežna moć koja je uistinu velika prava je konkurencija bogatim europskim klubovima u lovu na skupa i kvalitetna pojačanja.