Najbolja motkašica svih vremena najavila je povratak iz mirovine

'Sve ću podrediti Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru', poručila je Isinbajeva

Yelena Isinbayeva of Russia celebrates her new World Record of 5.06 metres in Pole Vault at the Zurich IAAF Golden League athletics meeting on August 28, 2009 in Zurich. Isinbayeva roared back to the top of the women's pole vaulting charts after her disastrous Berlin world championships campaign by setting a new world record of 5.06 metres. AFP PHOTO/FABRICE COFFRINI
FOTO: AFP

Dvostruka olimpijska pobjednica i višestruka svjetska prvakinja u čijem je vlasništvu i svjetski rekord Jelena Isinbajeva (33) vraća se na sportske terene s kojih izbiva od 2013. godine. Nastupiti bi trebala u ožujku na Svjetskom dvoranskom prvenstvu kojem će domaćin biti Portland.

Posljednji puta se najbolja motkašica svih vremena natjecala na Svjetskom prvenstvu kada je pred domaćom publikom u Moskvi 2013. godine osvojila zlatnu medalju.

Sve podređeno Olimpijskim igrama

“Prije nastupa u Portlandu planirala sam sudjelovati na dva manja mitinga u Rusiji. No, moj povratak može biti i kasnije jer ću sve podrediti Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. To je moj pravi cilj”, kazala je Isinbajeva, koja je u u lipnju prošle godine postala majka djevojčice.

Svjetski rekord, visinu od 5.06 metara, Isinbajeva je postavila 2009. godine.