Najbolji hrvatski boksač za Net.hr otkrio koji borac mu je favorit u meču stoljeća

Filip Hrgović razgovara o svojoj karijeri, ali i komentira "meč stoljeća"

02.02.2015., Zagreb -  Boksac Filip Hrgovic na treningu u boksackom klubu Leonardo. Photo:
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dok je čitav boksački svijet u iščekivanju velike borbe između Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa, mi smo odlučili kontaktirati najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića, i s njim malo porazgovarati o spektaklu u Las Vegasu, plasmanu na Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Janeiru, budućnosti… Dobili smo ga samo nekoliko sati prije njegovog polufinalnog nastupa na seniorskom prvenstvu Hrvatske u Sesvetama, piše Net.hr.

Na prvi poziv nam se nije javio. Već smo se bili zabrinuli da nismo nešto napisali što mu možda nije odgovaralo. Ali opet, on nije takvo zlopamtilo, nije takav tip. Kroz nekoliko minuta, to je ponovno dobilo potvrdu. Dobili smo ga s prethodno poslanom porukom. Hrga je odgovorio na poziv, kao i uvijek spreman za razgovor. Dobre volje, jako dobre volje.

Jer ipak, 23-godišnja uzdanica BK Leonardo je u Bergamu prošlog vikenda u posljednjem kolu ligaškog dijela tehničkim nokautom svladao Talijana Alessia Spahiua i s prethodnih još šest pobjeda u zadnja tri mjeseca Serije postao prvi hrvatski boksač koji će nastupiti na OI još od Pekinga 2008. godine.

Nastupa na Olimpijskim igrama

Za početak, kako se osjećaš nakon plasmana na Olimpijske igre 2016. godine? Jer ipak, ne ostvaruje se ovakav uspjeh svaki dan.

“Ma odično se osjećam. Sav moj trud je došao na naplatu, i sada sam na pola puta. Još toga predstoji ispred mene. Na Olimpijskim igrama ću ići na medalju, ali vidjeti ćemo što će biti. Nezahvalno je prognozirati tako jako natjecanje jer imati ću puno mečeva u kratko vrijeme. I dosta kvalitetnih boksača. Uz malo sreće mogao bi osvojiti medalju”, kazao je Hrgović.

Nakon Olimpijskih igara postaje profesionalac

Još si prije za Net.hr kazao kako ćeš se nakon Olimpijskih igara otisnuti u profesionalne vode. Još uvijek taj plan stoji ili…?

“Stoji, da. Sigurno ću nakon Igara zaplivati u profesionalnim vodama. U koju organizaciju i gdje, to ćemo još vidjeti. Moramo to sve pametno isplanirati. Ona organizacija koja da najbolju ponudu, i gdje ću imati najviši motiv, tu ću i izabrati”.

Čitav boksački svijet je u iščekivanju spektakularnog meča između Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa. Ovaj ‘meč stoljeća’, kako su ga prozvali svjetski mediji, težak je nevjerojatnih 300 milijuna dolara i trebao bi ponuditi ono najbolje što boks i može ponuditi. Kako ti gledaš na taj meč i za koga ćeš navijati?

“Nema sumnje, ovo je definitivno jedan od najboljih mečeva svih vremena. Ne samo zbog glamoura koji ovu borbu prati, već i zbog njih dvojice. Radi se o dva sjajna boksača koja znaju boksati, koja imaju svoju kvalitetu, rezultate. Stoga, bit će zanimljivo vidjeti tko će pobijediti”.

Mayweathwer je favorit

A za koga ćeš ti navijati?

“Mayweathera. On je moj favorit. Čovjek odlično boksa, i baš ga volim kao boksača”.

Hoćeš gledati meč? Ipak je u 3.30 ujutro, a ti trenutno nastupaš na prvenstvu Hrvatske za seniore.

“Da, popodne imam borbu, a sutra bi trebao imati finale. Naravno, ako se plasiram u njega. Valjda ću ga gledati, ako se probudim. Moj nastup na prvenstvu ipak ima prednost. To je moj meč stoljeća”, sa smiješkom je rekao Hrgović.

Borba sjajnih boksača

Takvi glamurozni mečevi često znaju biti napuhani od strane medija i organizatora. Da li misliš da je ova borba Mayweathera i Pacquiaoa zaista meč stoljeća? Ok, s financijske strane je, ipak je meč težak 300 milijuna dolara, ali, u prošlosti je ipak bilo velikih sudara, velikih borbi. Sjetimo se samo okršaja Frazera i Alija pod nazivom Thrilla in Manila u Quezon Cityju 1975. godine, piše Net.hr.

“Gle, nema sumnje da su Amerikanci ovu borbu sjajno marketinški odradili, i ona ima u sebi veliku dozu glamura i spektakla. Ali, kao što sam već rekao, oni dvoje su sjajni boksači. I njihove kvalitete ulaze u taj predznak meča stoljeća”, završio je Hrgović.