Nakon 13 godina, turnir teniskih profesionalki vraća se u Bol

Turnir iz serije 125k igrat će se od 28. svibnja do 5. lipnja 2016.

Ana Konjuh of Croatia watches on the ball to return against Caroline Wozniacki of Denmark during their second round match at the Pan Pacific Open tennis tournament in Tokyo on September 23, 2015.    AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / AFP / KAZUHIRO NOGI
FOTO: AFP

WTA turnir se vraća u Bol nakon 13 godina u boljem terminu nego što je bio prije, a takve je kategorije da je idealan za naše tenisačice, naglasio je direktor novog bolskog turnira tenisačica iz serije 125k Feliks Lukas na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak u Zagrebu.

Bolu je organizacija turnira ukupnog nagradnog fonda od 115.000 dolara dodijeljena u listopadu ove godine na sastanku WTA odbora, a igrat će se u terminu od 28. svibnja do 5. lipnja, paralelno s drugim tjednom natjecanja na Grand Slam turniru u Roland Garrosu.

Prijaviti se mogu samo igračice izvan 50 najboljih

S obzirom na to da se igra u drugom tjednu Roland Garrosa, mogućnost prijavljivanja za nastup u Bolu imaju samo igračice izvan kruga 50 najboljih na pojedinačnoj WTA ljestvici. No, zato su organizatoru na raspolaganju četiri pozivnice za igračice iz Top 50 koje rano završe nastup u Parizu, a odluče zaigrati u Bolu. U tom bi se krugu mogla naći velika nada hrvatskog i svjetskog tenisa, 17-godišnja Ana Konjuh.

“Ja nisam imala priliku igrati na prijašnjem turniru, jer sam tada tek počinjala igrati tenis. Nadam se da ću ga zaigrati, ali ako budem u drugom tjednu Roland Garrosa, onda ću doći proslaviti u Bol”, izjavila je Konjuh koja se oporavila od ozljede leđa i krenula s pripremama za novu sezonu u kojoj će joj prvi turnir biti Australian Open u Melbourneu.