Nakon dugog oporavka od ozljede Blanka Vlašić ponovno skače (na natjecanju u Rimu)

Hrvatska će u Rimu imati tri predstavnice

Croatia's Blanka Vlasic competes in the women's high jump on the second day of the IAAF Diamond League athletics meeting in Glasgow, Scotland, on July 12, 2014. AFP PHOTO/
FOTO: AFP/AFP

Na mitingu Dijamantne lige u Rimu u četvrtak Hrvatska će imati tri predstavnice, najbolju diskašicu svijeta Sandru Perković te dvije visašice Blanku Vlašić i Anu Šimić.

Blanka Vlašić, koja je u veljači 2012. operirala Ahilovu tetivu, proteklih je sezona imala dosta problema s ozljedama. Prošle godine je zbog ozljede koljena otkazala nastup na Europskom prvenstvu. Ove godine propustila je zimski dio sezone i početak ljetne, ali sada se vraća natjecanjima na mitingu u Rimu, gdje je pet puta pobjeđivala i drži rekord, a prije nekoliko dana Rimljani su je proglasili kraljicom, odnosno najuspješnijom atletičarkom u povijesti mitinga Golden Gala. Iza nje su ostale Marion Jones, Jelena Isinbajeva, Sanya Richards, Fiona May, Merlene Ottey i druge legende atletike.

“Jako se veselim svom prvom natjecanju ove godine i drago mi je što je to upravo u Rimu. Već sam u nekoliko navrata rekla da se tamo osjećam kao doma. Konkurencija će biti jaka jer je većina skakačica odlučila upravo u Rimu započeti ovu sezonu, a to me dodatno motivira. Meni je nakon bremenitog proljeća uistinu veliko olakšanje pakirati torbe za natjecanje. Oprezna sam što se tiče rezultata, no očekujem dobro i uzbudljivo natjecanje. Nadam se da me ništa neće boljeti i da će to biti početak jedne lijepe sezone”, izjavila je Blanka Vlašić uoči odlaska u Rim.

I Ana Šimić je ove godine imala problema s Ahilovom tetivom zbog čega je otkazala nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu u Pragu.

Uz Blanku Vlašić i Anu Šimić, na mitingu u Rimu će u skoku u vis nastupiti olimpijska pobjednica Ana Čičerova, svjetska prvakinja Svjetlana Školina, europska prvakinja Ruth Beitia, svjetske dvoranske prvakinje Marija Kučina i Kamila Licwinko, koja od prijavljenih ima najbolji rezultat sezone (196 cm).