Nakon otkaza u Cedeviti, košarkaš Tomislav Zubčić će se okušati u NBA razvojnoj ligi

Zubčić kaže da je želja za NBA ligom jača od materijalnih uvjeta u Europi

13.06.2015., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Cetvrta utakmica zavrsnice doigravanja Prvenstva Hrvatske, KK Cibona - KK Cedevita. Tomislav Zubcic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Tomislav Zubčić, bivši košarkaš Cedevite (klub je raskinuo ugovor 27. listopada), okušat će se u Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je igrač na svojem Facebook profilu.

Nakon igranja za Rudeš, slovensku Olimpiju, Cibonu, litavski Lietuvos Ritas i Cedevitu, Zubčić će zaigrati za Oklahoma City Blue u NBA D-League (NBA razvojna liga), podružnicu Oklahoma City Thundera.

Umjesto Europe izabrao Ameriku

Na svojem je Facebooku napisao:

“Otkako sam uzeo loptu u ruke cilj mi je biti igrati s najboljima. Nakon iznenadnog razlaza s KK Cedevita dobio sam brojne ponude iz europske košarke, ali sam odlučio slijediti snove i pokazati kvalitetu u SAD-u. Sljedeća stepenica u mojoj karijeri je Oklahoma City Blue, klub iz NBA razvojne lige (NBA D-League). Vjerujem da ću tamo pokazati kako mogu igrati u NBA ligi te da ću izboriti mjesto u rosteru NBA kluba. Odlučio sam bolje materijalne uvjete u Europi “žrtvovati” za priliku igranja u NBA ligi. Hvala svima koji vjeruju u mene i koji su mi potpora! It’s showtime!”