Nakon skandala s Vekić, Telegraph je složio infografiku koja prikazuje sve ljubavne veze u svijetu tenisa

'Nadam se da je i Kyrgios iz ovoga nešto naučio', poručila je Vekić

FOTO: AFP

Hrvatska tenisačica Donna Vekić našla se neočekivano u središtu skandala nakon što je njeno ime preko usana, želeći isprovocirati suparnika s druge strane mreže, upotrijebio Nick Kyrgios u meču protiv Stana Wawrinke.

Švicarac Wawrnika i Vekić u romantičnoj su vezi koju je ljutiti Kyrgios iskoristio za provokaciju suparnika, podsjetivši ga da je njegov sunarodnjak i prijatelj Thanasi Kokkinakis ljubio Hrvaticu prije njega. Neprimjereni ‘podsjetnik’ dogodio se tijekom meča, a ružne scene i prepucavanja nastavljena su i kasnije.

Izjava Donne Vekić za Province mogla bi ih napokon zaustaviti:

Rušenje imidža

“Nije lako, ali pokušavam se usredotočiti na tenis i sljedeći meč. Nisam razgovarala s Kyrgiosom, a razočaravajućim smatram da se to događa u našem sportu i ruši mu imidž. Nadam se da se takvo što neće ponoviti. Nadam se da je i Kyrgios iz ovoga nešto naučio.”

I prozvani Kokkinakis očitovao se o situaciji u koju ga je Kyrgios upetljao:

“Ispričao mi se, a ja sam mu objasnio da se tako ne može ponašati. Ima li kakvih problema, mora to reći u četiri oka, jer ovo definitivno nije bio pravi način.

Da ljubav između tenisača i tenisačica na Touru i nije tako strana pojava, pojasnio je ovom grafikom The Telegraph. Pritom je povezao njihova imena četirima bojama. Crvena predstavlja avanturu, zelena vezu, žuta brak, a crna razvod braka.

Teniske veze