Nakon što je ispratio Ivana Dodiga, Kohlschreiber je iz ždrijeba ATP turnira u Rotterdamu izbacio i Marina Čilića

Čilić je izgubio meč premda je dobio prvi set, a u drugom kod 3-3 imao break loptu

FOTO: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se plasirao u polufinale ATP teniskog turnira u Rotterdamu nakon što je u četvrtfinalu izgubio od Nijemca Philippa Kohlschreibera 6-3, 3-6, 4-6.

Na turniru kojeg je njegov trener Goran Ivanišević osvojio 1996. godine i na kojem je on sam igrao finale 2014., Čilić je samo produljio niz ne odveć impresivnih ovosezonskih rezultata. Trinaesti igrač svijeta u Brisbaneu je ispao u četvrtfinalu, na Australian Openu u trećem, a u Montpellieru već u drugome kolu.

“Počeo sam igrati uz više samopouzdanja nakon breaka u drugome setu, tada sam počeo osjećati da mogu do pobjede. U pravim sam trenucima donosio prave odluke”, izjavio je pobjednik meča u kojem je Čilić imao prednost od seta i break-loptu kod 3-3 u drugom.

Nedovoljno za išta više od šestog poraza u u devet međusobnih susreta sa njemačkim tenisačem.

Pet vezanih gemova Kohlschreibera

Čilić je dobio prvi set uz jedan oduzeti servis premda je imao 11 neforsiranih pogrešaka. Nijemac je imao četiri break lopte, no nije iskoristio niti jednu, dok je Marin iskoristio jedinu za vodstvo 4-2. Čilić je u drugom setu također mogao oduzeti servis suparniku i to u sedmoj igri, no Kohlschreiber se spasio, potom u idućem gemu načinio break za vodstvo 5-3, te mirno osvojio svoj servis za 1-1 u setovima.

Kohlschreiber je novi break načinio već na otvaranju trećeg seta. Marin je spasio dvije break lopte, ali ne i treću. Nijemac je poveo 2-0 spojivši tako pet gemova u nizu. Do kraja meča Čilić nije uspio vratiti izgubljeni servis.

Izbacio i Dodiga

Kohlschreiber, koji je u drugom kolu pobijedio našeg Ivana Dodiga 6-4, 6-2, u polufinalu će igrati protiv pobjednika dvoboja između Francuza Gaela Monfilsa i Nijemca Alexandera Zvereva. U drugom polufinalu snage će odmjeriti Francuz Nicolas Mahut i Slovak Martin Kližan.

 

ATP Rotterdam, rezultati četvrtfinala:

Kohlschreiber – Čilić (2) 3-6, 6-3, 6-4
Mahut – Troicki (8) 6-2, 6-1
Kližan (Slk) – Roberto Bautista (6) 6-7 (5), 7-6 (6), 6-0