Nakon što je osvanula vijest da Napoli želi Kalinića, navijači su došli na trening i skandirali da ostane

Kalinić trenutno igra u najboljoj formi od svih hrvatskih napadača

FOTO: AFP

U talijanskim medijima osvanula je vijest kako je Napoli vrlo ozbiljno zainteresiran za hrvatskog reprezentativca Nikolu Kalinića, za kojeg je u paketu sa Vecinom spreman izdvojiti 20 milijuna eura (ukupno 40 milijuna sa Urugvajcem). Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis jasno je dao do znanja: ‘Dovest ćemo veznjaka i napadača’.

Prema pisanju talijanskih medija, Napoli u svojim redovima želi vidjeti dva igrača Fiorentine. Urugvajca Matíasa Vecinu i Nikolu Kalinića. Vecina je veznjak, Kalinić naravno napadač, a za taj vezno-napadački tandem Napoli je spreman izdvojiti 40 milijuna eura.

Ova vijest i nije dobro odjeknula među pristalicama Viola, koji uživaju u sjajnoj polusezoni svoga kluba koji je kalendarsku godinu završio kao drugoplasirana momčad Serie A sa 35 osvojenih bodova u 17 odigranih utakmica.

Na treningu Fiorentine više od 10.000 navijača

Kako bi se zahvalili svojim ljubimcima na sjajnoj polusezoni, navijači su se sjatili na prvi siječanjski trening Fiorentine koji je, po dobrom starom običaju, bio otvoren za gledatelje. Tako se na tribinama Artemija Franchija okupilo više od 10.000 gledatelja.

U znak zahvale igrači Fiorentine svojim su tijelima na centru oblikovali srce. Nakon velikog pljeska navijači su skandirali Kaliniću i Vecinu, tražeći da ne napuštaju Fiorentinu.

Kalinić postao najbolji hrvatski napadač

“Atmosfera u Firenzi je sjajna, ne mogu ni zamisliti što bi bilo kad bismo postali prvaci. Vrlo je slična splitskoj, navijači su temperamentni i vrlo odani klubu. Pravi je gušt igrati u Firenzi”, izjavio je Nikola Kalinić koji je, tako, ove sezone postao najbolji hrvatski napadač. Ove sezone je za Fiorentinu u svim natjecanjima ukupno postigao 11 golova i trenutno je drugi strijelac Serie A sa deset pogodaka, iza Higuaina iz Napolija koji je vodeći strijelac sa 16 ligaških golova.

Skuplji i od Mandžukića

Točnije, Kalinić trenutno igra u najboljoj formi od svih hrvatskih napadača, a dobrim igrama i njegova cijena je skočila. Pa je tako, ako ćemo uspoređivati prema navodnoj spremnoj ponudi Napolija, Kalinić je postao skuplji i od Marija Mandžukića.

Samo za usporedbu, Mandžo je prošlog ljeta prešao iz Atletico Madrida u Juventus za 19 milijuna eura, za Kalinića Napoli nudi 20 milijuna eura. Barem ako ćemo vjerovati pisanju talijanskih medija.

No, prema Transfermarktu Mandžukić je još uvijek skuplji igrač. Mandžo je procijenjen na 18 milijuna eura, dok je Kalinić procijenjen na 10.

Vrijedi istaknuti kako je prošle godine najviše utakmica za Fiorentinu, čak 46, odigrao Milan Badelj.