Naprosto moramo još jednom ponoviti: pa on ima 37 godina

Luka Modrić sinoć je imao 139 dodira s loptom, 91 posto točnih dodavanja i 8 dobivenih duela

FOTO: Profimedia

Dok je načelni konsenzus domaćih i stranih analitičara kako je Josip Juranović protiv Brazila bio najbolji igrač hrvatske reprezentacije, Luka Modrić bio je odmah do njega, ključan za gotovo svaku fazu utakmice.

Prema službenoj statistici, Luka Modrić imao je 139 dodira s loptom, 91 posto točnih dodavanja (105 točnih od 115 pokušaja), 8 dobivenih duela, 3 osvojene lopte, dva bloka, 6 dugačkih dodavanja (od 8 pokušaja) i jedan ključni pas za šansu.

Aktivan po cijelom terenu

U akciji iz koje je Hrvatska zabila gol, Modrić je bio taj koji je jednostavnim, ali inteligentnim pasom izbacio Nikolu Vlašića, koji je dobro povukao i dodao Mislavu Oršiću, koji je zatim asistirao Bruni Petkoviću za gol.

Vizualni prikaz Modrićevih dodavanja pokazuje kako je bio aktivan doslovno po cijelom terenu, svih 120 minuta, što je prilično fascinantno za srednjeg veznjaka koji ima 37 godina:

Modrić je sudjelovao u prvoj fazi izgradnje napada, spuštajući se nisko, preuzimajući loptu od naših stopera; nizom sprinteva i progresivnih dodavanja bio je, uz Brozovića, ključan za prijenos lopte iz prve u drugu fazu; a nerijetko se nalazio i naprijed, u trećoj fazi napada. Dosad na Svjetskom prvenstvu jedino Leo Messi ima više dodavanja kroz linije protivničke obrane (15), dok ih Modrić ima 14.

Nakon utakmice Modrić je tješio brazilske igrače, što je izazvalo velike simpatije svjetskih medija.

Mediji ismijavali Real zbog Modrića

Strani novinari prisjetili su se kako je dio španjolskih medija ismijavao Real Madrid što je na Modrića potrošio preko 40 milijuna eura. Trener Reala Jose Mourinho izjavio je tada kako će navijači sigurno zaljubiti u genijalnog Modrića i da mu treba dati malo vremena.

Prema sinoćnjoj predstavi, njegovoj najboljoj za reprezentaciju od maestralnog polufinala protiv Engleske 2018. godine, Modriću vrijeme ne predstavlja nikakav problem.