Nastup u francuskoj prvoj ligi izborio novi klub (kojem je to prvi put u 105 godina)

Gazelec iz Ajaccioa po prvi put u klupskoj povijesti igra prvu ligu

FOTO: AFP/AFP

Sljedeće sezone u francuskoj prvoj ligi ćemo gledati jedno novo ime. Nogometaši Gazeleca iz Ajaccija tamo će biti po prvi put u 105-godišnjoj povijesti kluba. Oni su u susretu pretposljednjeg, 37. kola, druge lige na svom terenu svladali Niort sa 3-2 (2-0) i tako osigurali drugo mjesto kolo prije kraja, a nastup u Ligue 1 izborit će prva tri sastava iz Ligue 2.

Kolo prije kraja sezone Gazelec Ajaccio ima nedostižnih sedam bodova više od četvrtog Ajaccija i petog Dijona.

Drugi klub u Ajaccijou

Inače, Gazelec Ajaccio je tek 2014. godine stekao profesionalni status, a samo godinu potom plasirao se i u prvu ligu.

Gazelec je oduvijek bio drugi klub iz glavnog grada Korzike, nakon Ajaccija, no ove sezone stvari su se promijenile. Ajaccio, koji je prošle sezone ispao iz prve lige, ove se sezone bori za ostanak i u drugoj, kolo prije kraja je 17. s bodom više od 18. Orleansa, koji je u zoni ispadanja.

U prvoj ligi i Troyes

Još ranije je povratak u prvu ligu i naslov prvaka druge lige osigurao Troyes koji ima 75 bodova, dok je trenutačno treći Angers sa 61 bodom, tri više od Nancyja i Dijona, te mu je u posljednjem kolu dovoljan i bod u domaćem dvoboju protiv Nimesa kako bi izborio prvu ligu.

Iz prve lige već su ispali Lens i Metz, a najizgledniji kandidat za ispadanje je još Evian TG, koji dva kola prije kraja ima četiri boda manje od 17. Reimsa.