Ovo je pregled utakmica koje biste mogli pogledati ovaj vikend, ne propustite rasplet Primere i Olićev oproštaj od navijača HSV-a

Niko Kovač se protiv Borussije bori za ostanak, a time pomaže i Bayernu

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) vies for a ball with Real Madrid's Brazilian midfielder Casemiro during the Spanish league "Clasico" football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 2, 2016. / AFP / PAU BARRENA
FOTO: AFP

U Ligama petice, prvak je već odlučen u Francuskoj, Italiji, a od prošlog vikenda i u Engleskoj, jer Tottenham više ne može sustići vodeći Leicester. U Njemačkoj bi u subotu Bayern moga proslaviti naslov, ukoliko Borussija kiksa, dok je sve još otvoreno u posljednjih 180 minuta španjolske Primere. Ovo su utakmice koje biste mogli pogledati ovog vikenda:

Premier League: Leicester – Everton (subota, 18:30)

U pretposljednjem, 37. kolu Premier lige, Leicester može slavljenički odigrati protiv Evertona, naslov su “lisice” osigurale u prošlom kolu, nakon remija Chelseaja i Tottenhama. Ranierijeva momčad ima sedam bodova više od “spursa”, a na King Power Stadiumu očekuje se prava fešta, samo jednom se slavi prvi naslov engleskog prvaka.

Premier League: West Ham – Swansea (subota, 16)

Bilićev West Ham bori se za mjesto koje vodi u Europu, trenutačno je na 6. mjestu i u rukama ima “vrapca”, kvalifikacije za Europsku ligu, dok je Manchester United sa samo bodom više na 5. poziciji. U nekom ludom raspletu, “čekićari” bi mogli i do kvalifikacija za Ligu prvaka, uz kikseve Manchester Cityja i Uniteda.

Bundesliga: HSV – Werder (subota, 15:30)

Nogometaši HSV-a u subotu će protiv Wolfsburga odigrati posljednju domaću utakmicu u aktualnoj bundesligaškoj sezoni. To je prilika da se navijači oproste od bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivice Olića koji im je u prošlosti donio mnogo nogometne radosti. U proljetnom dijelu sezone, trener Bruno Labbadia nije računao na Olića, ali je sad najavio kako će iskusni 36-godišnjak biti u sastavu. Možda i dobije koju minutu, iako HSV teoretski još nije osigurao ostanak u ligi, ali je, dva kola prije kraja, udaljen pet bodova od zone ispadanja.

Bundesliga: Ingolstadt – Bayern / Eintracht – Borussia (subota, 15:30)

Dva kola prije kraja, Bayern ima pet bodova više od Borussije i već u Ingolstadtu može potvrdili obranu naslova i barem malo se utješiti nakon ispadanja iz polufinala Lige prvaka. Za Bayern će raditi i njihov bivši igrač, bivši hrvatski izbornik Niko Kovač koji će s Eintrachtom ugostiti momčad iz Dortmunda. Eintracht se grčevito bori za ostanak, na 16. je mjestu, samo bod od zone spasa. Hannover je već ispao, a sedam momčadi koje su u pet bodova, nastojat će izbjeći još dva mjesta koja vode u 2. Bundesligu.

Ligue 1: Ajaccio – PSG (subota, 21)

Dva kola prije kraja Le Championnata, Ajaccio je jedno mjesto iznad zone ispadanja, s bodom više od 18. Reimsa. A na Korziku stiže favorizirani PSG koji je već odavno potvrdio novi naslov francuskog prvaka.

Premier League: Tottenham – Southampton (nedjelja, 14:30)

Tottenham se u prošlom kolu remijem kod Chelseaja i službeno oprostio od lova na engleski naslov. Leicester slavi, ali Spursi su izborili nastup u Ligi prvaka. Gosti iz Southamptona još uvijek mogu prestići West Ham na šestom ili čak Manchester United na petom mjestu koje vodi u Europu, pa će momčad Ronalda Koemana biti motivirana na White Hart Laneu.

La Liga: Barcelona – Espanyol, Real Madrid – Valencia, Levante – Atletico Madrid (nedjelja, 17)

Dramatično je u Španjolskoj, tri kluba su u samo dva boda. Barcelona i Atletico imaju 85, Real Madrid 84 boda. Činilo se da je prvenstvo već riješeno, a onda su Katalonci sve doveli u pitanje s tri uzastopna poraza. Momčad Luisa Enriquea uzdrmalo je i ispadanje iz četvrtfinala Lige prvaka protiv Atletica, no Barcelona drži sve u svojim rukama. Pobijedi li Espanyol kod kuće i Granadu u gostima, obranit će naslov. Real koji je prošlog tjedna proslavio ulazak u finale Lige prvaka, kod kuće igra protiv Valencije, dok Atletico gostuje u Levanteu. Obje momčadi čekaju Barcin kiks.

https://www.youtube.com/watch?v=A1cIV2zBsUE

Serie A: Torino – Napoli (nedjelja, 20:45)

Drugoplasirani Napoli se oprostio od lova na “scudetto”, koji je već proslavio stari-novi prvak Juventus, ali momčadi s talijanskog juga preostaje borba za Ligu prvaka s Romom od koje ima dva boda više. Zato će im trebati pobjeda u Torinu koji je ove sezone zlatna sredina Serie A, na 10. mjestu.