Navijači Liverpoola ovako su pokazali nezadovoljstvo poskupljenjem ulaznica, a čini se da je njihov prosvjed djelovao

Klupska Uprava još će razmotriti promjenu cijena ulaznica

FOTO: screenshot/youtube

Nogometaši Liverpoola u posljednjem kolu Premier lige na svojem su terenu odigrali 2-2 sa Southamptonom, a taj susret obilježio je i prosvjed navijača domaće momčadi koji su napustili tribinu jer je klub objavio da će povisiti cijenu ulaznica.

77. minuta za 77 funti

Točnije, navijači Liverpoola svoja mjesta na tribini napustili su u 77. minuti utakmice jer klub želi povisiti cijenu nekih ulaznica na 77 funti. Sezonska ulaznica za pojedina sjedala na Anfieldu, stadionu Liverpoola, stajat će 1029 funti. Nadalje, čak će 75% mjesta na tribini u sljedećoj sezoni imati višu cijenu.

Dva dana nakon susreta na internetu se pojavila i snimka koja pokazuje navijače Liverpoola kako napuštanjem tribine iskazuju svoje nezadovoljstvo.

https://www.youtube.com/watch?v=opSQq8C0fqQ

Spomenimo i da je u tenutku kada su navijači napustili tribinu Liverpool vodio 2-0, ali je southampton postigao dva gola u zadnjih osam minuta pa je susret završen neodlučeno. Kako smo već objavili, u toj se utakmici ozlijedio hrvatski reprezentativac i član Liverpoola Dejan Lovren.

"Nogomet je ništa bez navijača", pisalo je na transparentu na Anfieldu.
“Nogomet je ništa bez navijača”, pisalo je na transparentu na Anfieldu. AFP

Čini se da je taj protest navijača Liverpoola ima utjecaja jer će vlasnici kluba ponovno rraspravljati o cijenama ulaznica. Nezadovoljni navijači najavili su nove prosvjede, a Guardian javlja da Uprava Liverpoola u budućnosti želi izbjeći scene u kojima navijači napušptaju tribinu. U pregovorima će sudjelovati predsjednik uprave FSG-a, kompanije koja je vlasnik Liverpoola, Ian Ayre i drugi klupski dužnosnici.

Navijači su namjeravali ponovniti protest na sljedeće dvije utakmice Liverpoola u Premier ligi.

Navijačka tribina na Anfieldu, Kop, nakon odlaska nekih navijača.
Navijačka tribina na Anfieldu, Kop, nakon odlaska nekih navijača. AFP