Navijači su na Twitteru tješili Karlovića koji je ispao protiv autsajdera i pritom razbio svoje rekete

Francuski kvalifikant Edouard Roger-Vasselin pobijedio je Karlovića

FOTO: screenshot/twitter

U 1. kolu Mastersa u Parizu hrvatskog tenisača Ivu Karlovića pobijedio je francuski kvalifikant Edouard Roger-Vasselin s 4:6, 7:6 (1), 7:6 (5). Ivo je servirao za meč, ali je sve upropastio. Toliko je želio rekord, a na kraju je ostao kratkih rukava.

Ceh su platili reketi, Ivo ih je za kraj sezone propisno porazbijao, ali sezonu je završio na 21. mjestu ljestvice, što je najbolji ranking na kraju godine već teniskog veterana. Ivo je na Touru od 2000. godine…

Thank you Paris and bye!

Gepostet von Ivo Karlovic am Dienstag, 3. November 2015

Brojni navijači su mu dali podršku, ne sumnjamo da će Goranov rekord biti u velikoj opasnosti u 2016. godini.

Podsjetimo, Karlović je u utorak završio nastup na ATP turniru Masters 1000 serije u pariškoj dvorani Bercy, gdje ga je u 1. kolu pobijedio francuski kvalifikant Edouard RogerVasselin s 4-6, 7-6 (1), 7-6 (5).

“Kralj aseva” propustio je veliku priliku za plasman u 2. kolo posljednjeg turnira Masters 1000 serije u 2015. godini, jer je u odlučujućem setu breakom stigao do prednosti 5-3 i servirao za pobjedu. No, kad je trebao kapitalizirati veliku prednost, Karlović je ostao bez poena na početnom udarcu, a suparniku je na putu do breaka pomogao s dvije velike pogreške na mreži.

Odlučujući tie-break

O pobjedniku dvoboja odlučivao je tie-break, a to je situacija u kojoj Karloviću u ovoj sezoni sreća nije bila naklonjena. Do dvoboja u Bercyju imao je devet takvih dovoboja u 2015. godini i svih je devet izgubio, posljednji samo pet dana prije u četvrtfinalu turnira u Baselu od Francuza Richarda Gasqueta. Nažalost, Karlović ni u Bercyju nije bio najbolji kad se odlučivalo o pobjedi.

Triput je uspio nadoknaditi mini-break zaostatka u odlučujućem tie-breaku, ali kad je izgubio i četvrti poen na početnom udarcu, hrvatski tenisač ostao je bez prilike za plasman u 2. kolo, jer se to dogodilo na prvu meč-loptu njegova suparnika. U 2. kolu će igrati Edouard Roger-Vasselin, a suparnik će mu biti Čeh Tomaš Berdych. U naletu bijesa zbog poraza Karlović je slomio reket i ostavio ga na terenu napuštajući prostor dvorane Bercy.

Thank you Paris and bye!

Gepostet von Ivo Karlovic am Dienstag, 3. November 2015

Karlović je završio dvoboj s 29 aseva. Kako mu je ovo bio posljednji meč u sezoni, 2015. godinu završio je s 1447 neobranjivih servisa u 63 meča, čime mu je rekord Gorana Ivaniševića od 1477 aseva iz 1996. godine ostao nedostižan.

https://www.youtube.com/watch?v=mF6JbHALv4A