Talijanska Gazzeta piše da je navodno sve dogovoreno, Mateo Kovačić prelazi u Real Madrid

Kovačić će potpisati petogodišnji ugovor za četiri milijuna eura po sezoni

Inter Milan's Croatian midfielder Mateo Kovacic celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Sassuolo, on September 14, 2014 in San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Mateo Kovačić preselit će u Real Madrid, tvrdi talijanska La Gazzetta dello Sport uz dodatak da je sam igrač informiran o tome i da je potvrdio želju za transferom, da su se klubovi dogovorili i da nedostaje samo potpis ugovora.

Neki izvori tvrde da je Realova inicijalna ponuda iznosila 30 milijuna eura, a da je talijanski klub tražio pet milijuna više. Ruke će biti sklopljene na 30 plus pet milijuna bonusa vezanih uz učinak igrača u novome klubu. Kovačić će ugovor potpisati na pet godina uz četiri milijuna eura godišnjih primanja.

Kovacic Gazzetta

Liverpoolov ‘ples’ oko angažiranja Interovog veznjaka traje već (pre)dugo, a ponuda od 25 milijuna eura nikako nije zadovoljavala čelnike kluba iz Milana koji su tražili da se iznos za transfer zaokruži na 30 milijuna. Vjerojatno nije točno ustvrditi da Liverpool taj novac nema, no sigurno je da je Realu za ostvarenje želje nepotrebno bilo gubiti dane kada je u pitanju spomenuta razlika.

Munjevito i u tajnosti

https://www.youtube.com/watch?v=utusWx_CLWw

Cijeli je transfer, dodaje izvor, odrađen munjevito i u potpunoj tajnosti, a jedina naznaka bio je tekstu u španjolskoj Marci u kojem se navodi da trener Real Madrida Rafael Benitez silno želi dovesti još jednog veznjaka za jačanje srednjeg reda momčadi. Ipak, Kovačić se pritom nije spominjao.

U ovome trenutku klubovi finaliziraju dogovor u kojem nema drugih igrača uključenih u transfer. U pitanju je otkup Kovačićeva ugovora koji bi tako nakon dvije i pol godine u Interu, u kojem se profilirao u igrača sposobnog voditi momčad, trebao preseliti na Santiago Bernabeu na kojem stoluje suigrač iz hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Posljednje informacije kazuju da će Interov sportski direktor Piero Ausilio u ponedjeljak otputovati u Madrid gdje će biti stavljena točka na pregovore koji su se do sada odvijali telefonskim putem. Vjeruje se da su u pitanju samo formalnosti nakon što je i klupski predsjednik Erick Thohir ‘blagoslovio’ posao.