Nedjeljna Velika nagrada Rusije najavljena je nesrećom jednog vozača. Srećom, dobro je

'Pri svijesti je i pod nadzorom liječnika. Čini se da je u redu'

FOTO: Screenshot

Nesreću je doživio vozač Toro Rossova bolida u Formuli 1 Carlos Sainz (21) na posljednjem subotnjem službenom treningu pred nedjeljnu utrku u Sočiju koja će se voziti za Veliku nagradu Rusije.

Sainz se bolidom zabio u zaštitnu ogradu nakon što je u zavoju nakon ravnine izgubio kontrolu usporavajući. Odveden je sa staze na nosilima i usmjeren u bolnicu, no razloga za optimizam ima zbog palca u zrak kojeg je u tim trenucima pokazao kamerama dajući do znanja da ozljede nisu teže prirode.

Pri svijesti

https://www.youtube.com/watch?v=ZEoalASW0IA

“Pri svijesti je i pod nadzorom liječnika. Ne znamo kako se u ovome trenutku osjeća, ali čini se da je sve u redu. Izgleda da je došlo do problema pri kočenju, morat ćemo otkriti uzrok”, izjavio je šef momčadi Toro Rossa Franz Tost, uz dodatak da je teško reći je li do nesreće došlo zbog kvara na bolidu, ali i da se u “ovome trenutku čini da nije”.

Sainz, debitant u elitnom automobilističkom natjecanju koji je u dosadašnjem dijelu sezone sakupio 12 bodova, vjerojatno neće nastupiti u kvalifikacijama za nedjeljnu utrku, no on se nada drugačijem ishodu.