Neki je španjolski novinar otkrio pravi razlog Ancelottijevog otkaza u Realu

Predsjednik kluba Perez okrenuo je leđa treneru nakon jednog taktičkog poteza

Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti (2nd R) gives instructions to Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale (2nd L) during a training session at the Valdebebas training ground in Madrid on October 18, 2013.    AFP PHOTO / GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Javier Gomez Matallanas ime je nekadašnjeg urednika španjolskog sportskog dnevnika Marca, a danas jednog od glavnih ljudi konkurentskog Asa. Kao zaposlenik Marce jasno je da su njegove veze u madridskom Realu, koji je neslužbeno glasilo kluba, jake, pa njegov tekst o pravim razlozima otpuštanja Carla Ancelottija donosi drugačiji pogled na situaciju u klubu sa Santigao Bernabeua.

Dotični piše da je za otkaz suradnje Talijan saznao 25. svibnja i to od klupskog predsjednika Florentina Pereza tijekom sastanka u Wellington hotelu. Odluku koju je sam donio pohitao je tada proslijediti i Upravnom odboru kluba čiji su članovi upitali Pereza zbog čega je to napravio.

Gubitak povjerenja

– U pitanju je bio gubitak povjerenja – odgovorio im je u društvu predstavnika medija pozvanih na konferenciju na kojoj će biti objavljen razlaz kluba i talijanskog nogometnog stručnjaka.

Jedan od članova Upravnog odbora inzistirao je na pojašnjenju o gubitku povjerenja u trenera koji je u prvoj godini mandata osvojio četiri naslova, među kojima i onaj za najbolju momčad u Ligi prvaka. Nakon poduže stanke Perez je odgovorio:

– Ne znam.

Svojim je direktorima Perez potom objasnio da je Ancelotti imao loš odnos s Garethom Baleom, “našim strateškim igračem”. Dodao je i da ga Ancelotti nije shvatio kada ga je upitao zašto ga mijenja i da je to bio trenutak u kojem je izgubio povjerenje u njega.

U pitanju je Bale

Riječ je o utakmici 17. kola igranoj na Mestalli protiv Valencije u kojoj je Real poražen 2-1 i u kojoj je Bale mijenjan u 71. minuti.

Izvori bliski svlačionici prenijeli su medijima riječi koje je Perez tada uputio Ancelottiju.

– Izvaditi Balea iz igre znači napasti mene.

Službeni razlog otkazivanja suradnje Ancelottiju je izostanak trofeja u prošloj sezoni. Očito je situacija bila kompliciranija od te, pa je sušna godina samo pomogla Perezu otpustiti Ancelottija.