Neki španjolski mediji pišu da je bundesligaški rekorder među strijelcima Barcelonina velika želja

Aubameyang je u osam prvenstvenih utakmica zabio već deset golova

Dortmund's Gabonese striker Pierre-Emerick Aubameyang (C) celebrates after scoring his team's fourth goal during the German first division Bundesliga football match Hannover 96 v Borussia Dortmund, in Hannover, on September 12, 2015.  AFP PHOTO /  RONNY HARTMANN

RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. 
== RESTRICTED TO EDITORIAL USE ==
FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Niz ozljeda napadačkih rješenja kojima je Barcelonina nogometna momčad ostala na samo dva ustaljena napadača, Luisu Suarezu i Neymaru, tjera čelne ljude kluba na potragu za pojačanjima.

Je li prodaja Pedra u Chelsea bila dobro ili loše rješenje potez je o kojim je njima preostala misliti, no činjenica je da bez Lionela Messija i Rafinhe, Barcelonin napad trpi. Ne čude stoga vijesti koje stižu iz Španjolske i u kojima se napadač dortmundske Borussije Pierre-Emerick Aubameyang spominje kao moguće pojačanje kluba.

Bundesligaški rekorder

Reprezentativac Gabona dosad se niti u jednom bundesligaškom kolu ove sezone nije propustio upisati na listu strijelaca, što predstavlja i rekord njemačkog prvenstva. U osam je startnih utakmica zabio već deset golova i to ga čini zanimljivom potencijalnom kupnjom.

Ono što Barcelonu možda može odbiti od vezanja 26-godišnjeg strijelca 56 golova u 107 utakmica za Borussiju je činjenica da je on nedavno s klubom produljio ugovor do 2020. godine. Prva napadačka opcija njemačkog kluba time postaje skupa potencijalna kupnja, no možda i dobro rješenje u situacijama ozljeda ofenzivno orijentiranih igrača španjolskih prvaka.