Nekolicina francuskih nogometaša željela je otkazati ogled na Wembleyju

Odluka o odigravanja utakmice donesena je bez konzultacija s igračima

France's midfielder Lassana Diarra (R) vies for the ball Armenia's midfielder Karlen Mkrtchyan during the friendly football match between France and Armenia on October 8, 2015 at the Allianz Riviera stadium in Nice, southeastern France. AFP PHOTO / VALERY HACHE
FOTO: AFP

Francuska nogometna reprezentacije trebala bi tijekom dana stići u London gdje ih u utorak na Wembleyju čeka prijateljska utakmica protiv Engleske. Ista će biti odigrana s mislima na teroristički napad koji se u petak dogodio u Parizu.

U potpunosti je razumljivo stanje šoka u kojem se nalaze neki od francuskih nogometaša nakon saznanja što se događalo u vremenu njihova sučeljavanja s izabranom njemačkom vrstom na Stade de Franceu pa i ne čudi njihova ljutnja uzrokovana činjenicom da nisu bili konzultirani vezano uz nadolazeći ogled na Wembleyju.

Diarra i Griezmann

Navodno su Engleski nogometni savez (FA) i krovna kuća francuskog nogometa (FFF) najozbiljnije razmišljali o otkazivanju dvoboja, a konačna odluka o odigravanju utakmice donesena je bez konzultacija sa samim igračima među kojima ima i određen broj onih koji su tu utakmicu željeli otkazati, javljaju svjetski mediji.

Podsjetimo, nakon strahovitih scena koje su stigle iz Pariza, stigle su i informacije usko povezane s obitelji nekih od nogometaša. Sestra Antoinea Griezmanna uspjela je izbjeći napad u dvorani Bataclan, no Lassana Diarra je izjavio da je u jednom od napada na Pariz život izgubio jedan od članova njegove obitelji. Ova dvojica neće biti jedini, ali će sigurno biti istaknuti među igračima čije će misli, sasvim razumljivo, biti negdje drugdje a ne na samom travnjaku.