Nepobjediva Perković slavila u New Yorku (hicem četiri centimetra kraćim od rekorda)

Sandra Perković je pobjednički hitac na daljinu od 68.44 metra bacila u prvoj seriji

Croatia's Sandra Perkovic competes during the Women Discus Throw event of the IAAF Diamond League DN Galan meeting at the Stockholm Olympic Stadium on August 21, 2014.     AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / MAJA SUSLIN
FOTO: AFP

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nastavila je s nizom uspjeha u disku na Dijamantnom ligi pobijedivši na mitingu u New Yorku hicem od 68.44 metra.

Perković je pobjednički hitac bacila u prvoj seriji, a u New Yorku je još imala 66.34 i 64.40 metara, uz tri nevažeća hica. Hitac od 68.44 metra samo je četiri centimetra slabiji od rekorda mitinga kojim je Sandra slavila prije dvije godine. Perković ove sezone ima najbolji hitac u svijetu (70.08) postavljen 8. ožujka u Splitu, a u poretku Dijamantne lige nepobjediva Zagrepčanka ima maksimalnih 16 bodova i praktički je osigurala naslov pobjednice u disku tri natjecanja prije kraja.

Šteta zbog rekorda

– Zadovoljna sam pobjedom i rezultatom jer sam jako umorna s obzirom da mi je ovo treće natjecanje u sedam dana. Žao mi je što nisam opet oborila rekord mitinga, nedostajala su mi četiri centimetra. Sve je u redu i sa pripremama za Svjetsko prvenstvo – kazala je Perković.

Drugo mjesto osvojila je Kubanka Jaimi Perez (65.86), a treće Francuskinja Melina Robert Michon (62.77).