Sandra Perković slavila u Birminghamu za treću pobjedu u Dijamantnoj ligi

Perković je dominirala natjecanjem izvevši tri uvjerljivo najduža hica natjecanja

Croatia's Sandra Perkovic reacts after her final throw in the women's discus throw during the IAAF Diamond League Birmingham Grand Prix athletics meeting at the Alexander Stadium in Birmingham, central England, on June 6, 2015.  AFP PHOTO / BEN STANSALL
FOTO: AFP

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković u svom je trećem nastupu u “Dijamantnoj ligi” ove godine ostvarila i treću pobjedu, ona je slavila na mitingu u Birminghamu s hicem od 69.23 metara, što je ujedno i novi rekord mitinga. Perković je pobjedu osigurala već u prvoj seriji kada je bacila pobjednički hitac od 69.23m i tako za više od tri metra popravila 13 godina stari rekord mitinga Bugarke Eline Zvereve (66.16m).

Tri najduža hica

Kao i prije tri dana u Rimu, Perković je dominirala natjecanjem izvevši tri uvjerljivo najduža hica natjecanja, uz pobjednički od 69.23m iz prve serije, još je u drugoj bacila 68.54m, a u petoj 68.32m, dok je u preostale tri serije prestupila.

Drugo mjesto osvojila je Australka Dani Samuels sa 64.89m, dok je treća bila Francuskinja Melina Robert-Michon sa 63.23m. Nakon tri natjecanja diskašica u “Dijamantnoj ligi” Perković je vodeća s maksimalnih 12 bodova, Samuels je druga s pet, a treća je Njemica Nadine Mueller s dva.

Ana Šimić šesta

Hrvatska atletičarka Ana Šimić zauzela je šesto mjesto u skoku u vis na mitingu “Dijamantne lige” u Birminghamu s preskočenih 1.91 metara, dok je pobijedila Poljakinja Kamila Lićwinko sa 1.97m.

Nakon četvrtog mjesta u Dohi i petog prije tri dana u Rimu, Šimić je u Birminghamu odradila najslabije ovosezonsko natjecanje. Bila je u opasnosti oprostiti se od natjecanja već na visini od 1.88m koju je svladala tek iz trećeg pokušaja, a nakon što je preskočila 1.91m iz drugog, natjecanje je ipak završila s tri neuspješna pokušaja na 1.94m, visini koju je u Rimu uspjela svladati.

Sljedeće natjecanje u “Dijamantnoj ligi” bacačice diska imat će za šest dana u New Yorku.

Rezultati

1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 69.23m – rekord mitinga

2. Dani Samuels (Aus) 64.89

3. Melina Robert-Michon (Fra) 63.23