Neymar objasnio zašto je napustio reprezentaciju uoči četvrtfinala Cope

Uvjeren je da njegovi suigrači imaju dovoljno kvalitete za osvajanje naslova

Brazil's forward Neymar (front) confronts Colombia's forward Carlos Bacca (3rd L) at the end of their Copa America football match at the Estadio Monumental David Arellano in Santiago, Chile, on June 17, 2015.      AFP PHOTO / RODRIGO ARANGUA
FOTO: AFP

Kapetan Brazila, Neymar, kažnjen je s četiri utakmice neigranja jer je navodno fizički nasrnuo na jednog od sudaca pooslije utakmice s Kolumbijom. Brazilac je u toj utakmici zaradio isključenje jer je loptom pogodio Pabla Armera, nakon čega je u tunelu tražio pojašenjenje od suca.

– U osnovi, ništa se nije dogodilo u tunelu. Bio sam unutra i čekao suca kako bih ga upitao zašto me isključio. Ubrzo je nastala gužva jer su stigli djelatnici osiguranja misleći da sam nervozan i da ga želim napasti. Tako je došlo do ovoga – rekao je brazilski napadač koji je odlučio napustiti kamp rerpezentacije nakon što mu je izrečena kazna.

Treninzi bez užitka

– To je bila obiteljska odluka. Razgovarao sam s ocem nakon čega sam o svojoj odluci obavijestio izbornika Dungu – rekao je Neymar pojasnivši kako više nije uživao na treninzima jer je znao da neće više nastupati na Copa Americi.


Bez obzira što ga neće biti u nastavku natjecanja, Neymar je uvjeren da njegovi suigrači imaju dovoljno kvalitete i iskustva za osvajanje naslova.

– Brazil ima puno velikih igrača. Apsolutno vjerujem u ovu reprezentaciju i igrače koji je predstavljaju. Sve su to velika imena koji će se pobrinuti za dobar rezultat – završio je Neymar. Brazil inače u subotu igra četvrfinalni susret Copa Americe s Paragvajom.